O nouă zi, alte îngrijorări îți cuprind mintea și simți că ești blocată în propriile tale gânduri:
,,Respiră? Dacă se îneacă? Dacă se trezește când sunt în duș și nu-l aud? Mai bine nu mai fac nici astăzi duș.”
,,Nu sunt o mamă bună. Nu m-am atașat de bebeluș, nu simt nimic. Nu știu de ce tot plânge.”
„Arăt groaznic. Nu am scăpat de kilogramele acumulate în sarcină iar corpul meu se tot transformă. Am cearcăne imense și nu mai știu cine e persoana din oglindă”.
„Sunt tristă, plâng foarte mult, nu mă pot bucura de copil, nu speram să fie așa. Oare sunt în pragul depresiei?”
„Memoria încă îmi joacă feste, încă uit lucruri și gândul că trebuie să mă întorc la muncă mă sperie.”
Imaginează-ți o viață fără griji.
Nu există. Mai ales pentru un părinte.
Ziua în care ai devenit părinte, ai căpătat o nouă misiune pe Pământ.
Poți lua o pauză când te simți copleșită în general, dar nu și de la grijile de mamă, pentru că ele îți vor defini fiecare zi din viața de părinte.
Fie că e vară, fie că e iarnă, bulgărele de zăpadă se va rostogoli în fiecare zi din viața de părinte, cu noi experiențe și noi provocări.
Acceptă-ți temerile, prejudecățile și reacțiile tale la presiunea din jur.
Lasă bulgărele să se rostogolească în continuare, pentru că în sfârșit știi cum să topești zăpada.
Presiunea timpului e foarte mare când ești mamă, tocmai de aceea îți venim în ajutor cu următorul sfat:
Citește „Creierul mamei” și descoperă în maraton zilnic de 20 de minute, cea mai revelatoare carte de până acum pentru creșterea și îngrijirea copiilor, un ghid cu soluții simple, argumentate și dovedite științific.
Structurată în 9 capitole, „Creierul mamei” este o carte de excepție despre maternitate, documentată științific.
Cartea prezintă argumente pro și contra ale celor mai întâlnite gânduri, obiecții, prejudecăți, frici sau temeri, care urmăresc mintea părinților și o transformă.
Vei descoperi un ghid simplu, REVELATOR, dar cuprinzător și plin de compasiune pentru călătoria ta transformatoare către identitatea de părinte, care cuprinde sarcina, nașterea și provocările ulterioare.
Parcurge fiecare capitol, ca și cum ar fi destinația următoare din cronologia călătoriei către statutul de părinte.
Află ce se întâmplă când ai propriul tău copil. Ce știai înainte versus realitatea actuală, în care te găsești tu, copilul tău și nevoile voastre. Capitolul te poartă printre elementele care definesc schimbarea, descoperă de ce ești acum o persoană diferită. Citește-l în tihnă și descoperă cine începi să devii.
Cum se dezvoltă atașamentul și ce transformări biologice au loc când devii părinte? Dacă încă nu simți că ești atașată de bebeluș, ai răbdare cu tine, nu ești singura, este perfect normal. Ceea ce poate părea înnăscut la alte mămici, este de fapt moștenirea genetică, mediul în care a crescut,, educația, experiența. Copiii se fac, nu se nasc. Acordă-ți timp. Pornește încrezătoare în forțele tale și construiește-ți propria ta experiență de părinte. Află care sunt elementele care ne definesc statutul de părinte.
Un capitol dedicat acestui îndemn, în care sunt demontate în continuare mituri. Află importanța atenției și consecințele sale benefice. Descoperă în continuare cum funcționează creierul mamei. Știai că amigdala este probabil cea mai studiată parte a creierului în contextul comportamentului matern uman? Naștere normală sau cezariană, alăptat sau nu? Descoperă dacă structura creierului parental este diferită în toate aceste situații. Află cum tații pot ajunge să aibă un creier parental receptiv. Începi să capeți încredere? Citește și află din ce în ce mai multe răspunsuri la îngrijorările tale.
Cum reacționează creierul mamei la plânsetul bebelușului? Capitolul prezintă o temă intensă de cercetare a creierului parental, care compară educația parentală cu antrenamentul muzical, în sensul că antrenamentul muzical se construiește în timp. Descoperă ideea acestui capitol pe care autoarea o rezumă în jurul următoarelor acțiuni „Cunoaște-le poftele. Îngrijește-le corpurile.”
Atât în trecut cât și în istoria recentă a omenirii, există dovezi pe care cercetătorii le-au transformat în ipoteze, legate de importanța bunicilor. Capitolul explorează faptul că mamele nu au putut să se descurce singure și de cele mai multe ori nu au făcut-o.Toți adulții au capacitatea de a se dezvolta ca îngrijitori. Toți adulții, nu numai mamele, sunt fundamental schimbați de actul de a fi părinte. Citește și află cercetările care evidențiază aceste aspecte precum și semnificația și importanța unui nou termen – „alloparenting”.
„E atât de multă magie care se întâmplă atunci când sunt mai mici. De ce nu ai vrea să te implici?“ Se întreba Jake Roberts la sfârșitul unui program de pregătire pentru tați la care participase încurajat de un prieten, urmare a faptului că nu dorea să fie tată. Nu plănuise să fie tată și refuza și din cauza faptului că a crescut cu un tată distant și alcoolic. Descoperă în acest capitol prin ce transformări biologice trec și tații implicați în creșterea copilului.
Descoperă factorii care definesc rolul tău de părinte. Știi deja multe lucruri noi despre cum se dezvoltă creierul de părinte. Este momentul potrivit să afli totul despre depresie. Trecutul nu te ajută. Pornește de unde te afli.
Felicitări pentru copil! Nu vei mai dormi niciodată ca înainte! Lipsa somnului este o experiență aproape universală în rândul proaspeților părinți. Află efectele lipsei somnului pe termen lung și soluțiile care te pot ajuta să rezolvi această problemă. Parcurge capitolul și descoperă și alte aspecte care descriu noua persoană din oglindă.
Ai ajuns la final. Înțelegi transformările prin care trece creierul unui părinte și ai descoperit în neuroștiință un aliat în drumul către identitatea de părinte. Felicitări! Cu acest capitol vei închide puzzleul îngrijorărilor tale de părinte.
Portland Press Herald: „Conaboy rezumă cu îndemânare rezultatele studiilor pe animale și pe oameni, notând limitările acestora, rafinând implicațiile lor și adunând firele care le leagă, pentru a picta un tablou convingător.”
«Am învățat atât de multe despre neuroștiință din cartea „Creierul mamei”. Dar și despre crearea de mituri pernicioase și prăpastia vastă dintre liniile reductive și sexiste pe care ni le-am vândut despre maternitate versus știință și poveștile despre cum se formează de fapt familiile, cum creierul, inimile și corpurile sunt transformate de sarcină și de statutul de părinte. Chelsea Conaboy a scris o carte generoasă, captivantă și profund cercetată, care va schimba modul în care te gândești la proprii părinți, copiii tăi și la tine însuți.»
– Rebecca Traister, autoarea cărții Good and Mad.
«„Creierul mamei” m-a captivat de la prima pagină. Chelsea Conaboy se revarsă fără teamă în tăcerea care înconjoară secretul deschis al maternității și al îngrijirii – cum suntem profund transformați de aceste procese, atât în moduri frumoase, cât și destabilizatoare. »
– Angela Garbes, autoarea cărților Essential Labor și Like a Mother.
Investiția ta în starea de bine: doar 67 lei + 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier
Chelsea Conaboy este de meserie jurnalist, specializat în sănătate și știință.
Ea a făcut parte din echipa câștigătoare a premiului Pulitzer de la Boston Globe din 2014, pentru acoperirea subiectelor legate de atentatul cu bombă de la maratonul din Boston.
De-a lungul timpului, articolele și lucrările sale au fost publicate de numeroase reviste prestigioase precum: The New York Times, Mother Jones, Politico, the Boston Sunday Globe, National Journal, The Week, ParentMap și WBUR. A fost membru al Institutului Poynter, al Bibliotecii Naționale de Medicină și al comunității Health Coverage condusă de scriitorul Larry Tye.
Chelsea Conaboy locuiește în orașul Maine, lângă ocean, cu soțul ei, cei doi copii mici ai lor și propriul ei creier matern în schimbare.
Investiția ta în starea de bine: doar 67 lei + 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier
Războaiele culturale din jurul modului „corect” de creștere a copilului au existat dintotdeauna și vor exista și când nepoții tăi vor avea nepoți.
Această călătorie transformațională este diferită pentru fiecare mamă.
Începe cu sarcina, continuă cu maternitatea și durează atât cât este nevoie să fiți cu toții bine: tu, copilul, familia ta.
Știm că ești în permanență invadată de mii de gânduri și îngrijorarea îți definește fiecare zi.
Pentru miile tale de gânduri de mamă, iată o parte dintre soluțiile revelatoare, cu răspunsuri demonstrate științific, pe care le vei descoperi citind cartea:
Investiția ta în starea de bine: doar 67 lei + 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier
„Atât de interesantă noua știință a creierului.” – Allison G.
[…]Alopărinți (aloparenting)! Fiind cineva care a ales să nu aibă copii, dar am mulți copii speciali în viața mea, a fost foarte tare să învăț despre asta. Mi-a plăcut modul în care cartea a legat știința de bunul-simț – și a făcut puncte umaniste – despre modul în care societatea noastră ar trebui să sprijine familiile cu o rețea de îngrijire.
„O perspectivă fascinantă.” – Louise F.
[…]Conaboy descrie nenumăratele schimbări profunde care apar la părinți în creșterea unui copil. M-am raportat puternic la experiențele ei, de la bucurii la dileme și dileme teribile, cu care se confruntă mulți dintre noi în a duce un copil către independență[…].
«La revedere „creier de mămică”, salut „Creierul mamei”.» – Jaclyn S.
În mod cert, cartea este bine documentată și este bine scrisă și ușor de înțeles. Cred că un avantaj uriaș al autoarei, de profesie jurnalist, este tocmai că nu profesează în neuroștiință, astfel știe exact cum să explice aceste concepte mari într-un mod care să aibă sens[…].
„Lectură vitală pentru toată omenirea.” – Andrew J.
Aceasta este o carte care ar trebui citită nu doar de mame, ci și de toți membrii familiei. Bine cercetat, bine scris și vital pentru a repara daunele pe care le provocăm îngrijitorilor, din cauza ignoranței noastre cu privire la mitul instinctului matern. O lectură obligatorie.
„Mulți părinți vor fi liniștiți” – Kathleen C.
În „Creierul mamei”, Conaboy prezintă date care dezvăluie cât de mult se schimbă mintea tuturor îngrijitorilor primari ai bebelușilor. Mă aștept că mulți cititori vor găsi acest lucru liniștitor, în timp ce se luptă cu înaltele dezavantaje emoționale ale noilor părinți. Trebuie să găsim o modalitate de a sprijini toți noii părinți pe măsură ce trec prin această schimbare masivă a vieții. Foarte buna cartea[…].
„Obligatoriu de citit, absolut!” – Allyson S.
Această carte îți deschide ochii, este revelatoare, subliniind frumos atât de multe dintre temerile, confuziile și bucuriile statutului de nou părinte, oferind apoi un nou cadru științific și de istorie socială pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat. Mi-aș fi dorit să am asta când eram proaspătă mamă, dar este atât de util să știu chiar și ani mai târziu. Și, sperăm, să deschidem o cale mai bună pentru alții cu aceste informații.
„O lectură validatoare și descriptivă.” – Kari K.
„Creierul mamei” aruncă o privire sinceră asupra științei și aspectelor sociale, ale uneia dintre cele mai mari schimbări din viață: devii mamă sau părinte. În ciuda numelui, „Creierul mamei” examinează neuroștiința mamelor, a taților și a copiilor. Este o lectură excelentă pentru noii părinți care se întreabă de ce nimeni nu le-a spus la ce schimbări să se aștepte pentru ei înșiși în calitate de părinte[…].
Odată ce vei finaliza de citit cartea, vei începe să analizezi tot ce ți se întâmplă din momentul zero al călătoriei tale către identitatea de părinte.
Vei parcurge această călătorie în ritmul tău și vei avea capacitatea să identifici soluțiile potrivite experienței tale unice de mamă.
Dacă totuși cartea nu te mulțumește din oricare motiv, ai posibilitatea de retur timp de 30 de zile fără explicații.
Investiția ta în starea de bine: doar 67 lei + 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier
Ca mamă, încă din sarcină vei observa schimbări care te vor preocupa și vei căuta răspunsuri. Natura e uimitoare și vei descoperi că s-a gândit la toate. Creierul de dinainte de sarcină este diferit de creierul din sarcină și se va modifica din nou după naștere. După naștere, creierul mamei se va adapta unor noi condiții de viață, prin grijă și atașament, care să favorizeze viața și dezvoltarea noului născut. Creierul mamei reprezintă în sine, un domeniu de cercetare vast, intens dezbătut de oamenii de știință de pe glob.
Această carte nu-ți va spune că maternitatea e simplă și fără griji, așa cum nu ar trebui să crezi pe nimeni dacă afirmă acest lucru. Cartea demontează mituri și prezintă soluții la îngrijorările unei mame, atât din perioada sarcinii cât și post-partum, observate și demonstrate prin studii științifice. Această carte te va sprijini cu soluții simple și explicații pe înțelesul tuturor.
Aceste aspecte fac cartea atât de fascinantă, pentru că însăși autoarea, jurnalistă și mamă a doi copii și-a pus această întrebare. Poate sunt multe lucruri de care ai mai auzit. Dar nimeni nu ți le-a prezentat din dublă perspectivă – și științifică și personală, de părinte. La fel cum este posibil să existe lucruri pe care nu le-ai acceptat, pentru că alții ți le-au prezentat doar din propria lor perspectivă. Nu uita că suntem diferiți.
Instinctul matern este un mit. Vei învăța din această carte că trebuie să ai răbdare cu tine, iar atenția pe care trebuie să i-o acorzi bebelușului și drăgălășenia acestuia vor fi factorii declanșatori ai atașamentului oricărui părinte față de copilul său.
Nu toate persoanele care sunt stresate în timpul sarcinii dezvoltă depresie postnatală. Un întreg capitol este adresat acestei probleme cu care se confruntă părinții. Cartea prezintă rolurile benefice ale hormonilor, de exemplu rolul cortizolului în sarcină.
Fiecare părinte este diferit și își începe rolul cu propriul mix de factori genetici, experiențe de viață și factori de stres actuali. Cartea te îndeamnă să pornești de unde te afli. Experiența ta de părinte este unică și aparține de prezent. Nu uita asta!
Lipsa somnului este o experiență aproape universală în rândul proaspeților părinți. Cartea prezintă soluții la îndemână pe care probabil le știai – precum dormit când doarme bebelușul sau apelarea la o rudă pentru ajutor. Dacă încă le mai refuzi, vei descoperi în carte efectele pe termen lung ale lipsei de somn și vei ști cum să rămâi receptiv pentru copilul tău.
Avem cel puțin două vești bune desprinse din „Creierul mamei” pentru această îngrijorare. Una – țara noastră, spre deosebire de alte state oferă o perioadă lungă de concediu de maternitate/paternitate și indemnizație plătită. A doua – creșterea copilului te va transforma într-un mai bun strateg și îți va crește adaptabilitatea la schimbare.
Investiția ta în starea de bine: doar 67 lei + 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier