Pentru părinții cu copii între 12 și 20 de ani ce vor să-și îndrume copiii către cariera care li se potrivește cel mai bine!

Descoperă cartea care-ți va îndruma copilul către o carieră de succes, bazată pe pasiunile sale!

Folosește Exercițiul Florii pentru a descoperi care este profilul unic al copilului tău și ce job îl va împlini cu adevărat!

Investiția ta în viitorul copilului tău: doar 67 lei

Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 26

Investiția ta în viitorul copilului tău: doar 67 lei

Ce spun publicațiile celebre și marii autori despre cartea „Ce culoare are parașuta ta”?

Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 27

„Una dintre primele cărți de pe piață care abordează problema căutării locului de muncă ideal. Este, probabil, cea mai bună de acest fel. Și, fără discuție, cea mai cunoscută.” — Fast Company

„Una din cele mai bune 100 de cărți de non-ficțiune din toate timpurile!” — Revista TIME

„Cartea aceasta abundă și în ziua de azi cu sfaturi extrem de utile. Nu degeaba se vinde în mod constant, apărând mereu pe lista anuală a celor mai bine vândute cărți din USA Today.” — Jacqueline Blais, USA Today

„Rămâne cel mai complet ghid de carieră din toate timpurile… Răspunde inclusiv la întrebările pe care alte cărți mai puțin ambițioase le evită, în special în domeniul psihologiei.” — Barbara Presley Noble, New York Times

„În mod ideal, fiecare om ar trebui să citească „Ce culoare are parașuta ta” pentru prima dată în clasa a zecea, iar apoi o dată pe an.” — Anne Fisher, Fortune

„Această carte a devenit de zeci de ani clasică în ce privește căutarea locurilor de muncă… Bolles intră mereu în profunzimea lucrurilor, incluzând detalii aparte, precum site-uri utile și cum să alegi consilierea potrivită. Nu degeaba a fost întotdeauna cea mai bine vândută carte despre carieră.” — David Murphy, San Francisco Chronicle

„O forță nimicitoare în lumea sfaturilor despre carieră. Cel mai bine vândut ghid de carieră din istorie… Parachute a vândut peste 10 milioane de exemplare, a dat naștere unui număr de cărți auxiliare (inclusiv ediții pentru adolescenți și pensionari) și a fost numită de Biblioteca Congresului drept una dintre cele 25 de cărți care au modelat viața cititorilor […].” — New York Post

„O carte anuală extraordinară!” — Joyce Lain Kennedy, Tribune Media Services

„O mare parte dintre realizările mele se datorează faptului că am făcut exercițiile din această carte. […] Cartea lui devine tot mai relevantă pe măsură ce trece timpul.” — Patrick Lencioni, Autorul Bestseller-ului The Five Dysfunctions of a Team, as reported in U.S. News and World Report

„Cel mai bun ghid general de carieră!” — Career World

„La fel ca iepurașul pe baterii, Richard Nelson Bolles continuă să impresioneze… De-a lungul acestei cărți emblematice, Bolles oferă sfaturi solide atât persoanelor care își caută un loc de muncă, cât și celor care încearcă să-și construiască cariere de succes.” — The Toronto Star

Pregătește-l pentru piața extrem de competitivă a muncii, oferindu-i cel mai util ghid pentru a avea succes în carieră!

Fiecare om are „paleta sa unică de culori”, în funcție de preferințele, interesele, abilitățile și trăsăturile native.

Descoperă care este profilul personalizat al copilului tău, care-l va îndruma spre cariera potrivită!

Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 28

„Ce carieră i se potrivește copilului meu?”
„Cum să îl îndrum să-și găsească pasiunea sau vocația?”
„Spre ce facultate să se îndrepte, astfel încât să nu piardă ani prețioși din viața lui?”

Nu este niciodată prea devreme să te gândești la viitorul profesional al copilului tău!

De ce? Fiindcă timpul zboară și șansele lui de a avea succes într-o anumită carieră depind nu doar de specializarea de la facultate, dar pot depinde și de profilul liceului pe care-l urmează!

În contextul atât de dificil al pieței muncii actuale, pe măsură ce copiii noștri se confruntă cu o economie în continuă schimbare și caută un loc de muncă care să fie atât bine plătit, cât și bazat pe pasiunile lor; un context influențat de…

  • recuperarea post-pandemie…
  • criza financiară actuală…
  • dezvoltarea tehnologică continuă…

Oricărui părinte îi este greu să-și îndrume copilul spre cariera potrivită, din simplul fapt că nimic din ce funcționa cu ani în urmă nu mai funcționează în prezent.

Dar cum ar fi să existe un ghid complet actualizat, cu cele mai recente resurse și perspective asupra pieței muncii de azi, care să ofere părinților și tinerilor exact acele tactici care vor avea cu siguranță rezultate?

Cu sfaturi atemporale, informații de ultimă oră și peste 10 milioane de exemplare vândute pe parcursul a 50 de ani, tradusă în 20 de limbi și publicată în 26 de țări, „Ce culoare are parașuta ta?” este cel mai popular și cel mai bine vândut ghid de carieră din lume.

Și pe bună dreptate! Fiindcă această ediție este complet actualizată și revizuită pentru anul 2022!

Citește cartea „Ce culoare are parașuta ta?”, scrisă de Richard N. Bolles – autor de bestseller și cel mai cunoscut consilier în carieră – și descoperă în paginile ei o mulțime de soluții pentru ca tu și copilul tău să aterizați cu succes în acest peisaj nebun și complicat, numit piața muncii!

Apariții Media

Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 29
Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 30
Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 31
Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 32
Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 33
Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 34
Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 35

Cu ce te va ajuta, mai exact, cartea „Ce culoare are parașuta ta?"

Cartea „Ce culoare are parașuta ta” este structurată pe 11 capitole care abordează toate aspectele pe care orice persoană care dorește să se angajeze trebuie să le știe despre piața actuală a muncii!

Aceasta mizează pe exerciții și soluții practice, prin care copilul tău va descoperi ce loc de muncă se potrivește cel mai bine cu pasiunile și abilitățile sale!

CAPITOLUL #1: „Bine ai venit în lumea permanent schimbătoare a pieței muncii“

Descoperă nu doar cum poți să-ți pregătești din timp copilul pentru o piață a muncii extrem de dependentă de evoluția tehnologică, ci și care sunt criteriile complet neașteptate după care angajatorii decid să ia în seamă sau să ignore un candidat.

CAPITOLUL #2: „Căutarea unui loc de muncă este un joc psihologic: iată 10 modalități de a câștiga“

Totul pornește de la mentalitate! Află în acest capitol care sunt cele mai ascunse, dar și cele mai importante procese psihologice care fie îți pot ajuta, fie îți pot sabota copilul în încercarea de a obține jobul la care visează!

CAPITOLUL #3: „Cum să faci față problemelor întâlnite în procesul de căutare a unui loc de muncă“

Descoperă împreună cu copilul tău pașii simpli și eficienți prin care puteți transforma orice slăbiciune, defect sau piedică în procesul de găsire a jobului dorit într-un punct forte! Mai mult de atât, află cum să-l ajuți să facă față timidității sau anxietății sociale, atunci când se află sub presiune!

CAPITOLUL #4: „Alege o carieră, schimbă o carieră sau găsește un loc de muncă: ce funcționează“

Descoperă secretul care te va face mult mai atrăgător pentru angajatori, ajutându-te să te diferențiezi de alți candidați! În plus, vei descoperi care sunt top 10 cele mai căutate cariere în prezent, pentru a avea un job bine plătit!

CAPITOLUL #5: „Introducere la exercițiul florii“

Există un mecanism unic prin care o persoană poate obține jobul de vis: nu doar că o companie o va angaja, dar va crea un nou post, special pentru ea. Care este secretul pentru a fi remarcat astfel dintr-o masă întreagă de candidați?

CAPITOLUL #6: „Exercițiul florii: un autoinventar cuprinzător!“

Arată-i copilului tău o serie de exerciții practice, prin care acesta nu doar că va descoperi care este jobul său de vis, dar va fi și mai aproape să îl obțină!

Astfel, el va descoperi: cu ce oameni ar vrea să lucreze, în ce mediu, ce abilități și cunoștințe are/vrea să își dezvolte și nu numai – toate pentru a-i asigura o viață profesională de succes!

CAPITOLUL #7: „Tu alegi unde vrei să lucrez“

Acest capitol îți va releva următorii 5 pași pe care trebuie să-i urmeze copilul tău pentru a afla ce carieră sau tip de muncă i se potrivește profilului făcut anterior. Ba mai mult, el își va pune visul în practică prin a descoperi în ce companii își poate exercita talentul!

CAPITOLUL #8: „CV-ul tău deja există pe internet!“

Descoperă cele 15 reguli necunoscute, dar extrem de utile ale scrierii unui CV irezistibil pentru orice angajator, dar și cum să concepeți o scrisoare de intenție sau un portofoliu!

CAPITOLUL #9: „15 sfaturi pentru interviul de angajare“

Descoperă cele mai mari temeri ale angajatorilor, și ce trebuie să spună (dar, mai ales, să NU spună) copilul tău la primele interviuri! În plus, află care sunt cele mai inspirate întrebări la care să apeleze pentru a obține informații valoroase încă de la primul interviu!

CAPITOLUL #10: „Cele 5 secrete ale negocierii salariale“

De ce nu trebuie să discuți niciodată despre salariu până la finalul întregului proces de intervievare? De ce este mai bine ca angajatorul să menționeze el prima dată suma? Cum își poate autoevalua copilul tău experiența, munca sau meritele, în funcție de salariile de pe piață?

CAPITOLUL #11: „Cum să-ți începi propria afacere“

Ați făcut toate exercițiile și ai descoperit că pare că nu i se potrivește niciun job copilului tău… asta din cauză că este făcut să fie antreprenor?

Acest capitol îți va prezenta nu doar mecanismul unic prin care veți putea descoperi ce afacere i se potrivește copilului tău, ci și cum să-și identifice abilitățile de care are nevoie pentru un parcurs antreprenorial de succes!

Investiția ta în viitorul copilului tău: doar 67 lei

Cine este autorul Richard N. Bolles?

RICHARD N. BOLLES (1927-2017) a fost un pionier în domeniul căutării locurilor de muncă mai mult de 40 de ani. Membru al Mensa și al Societății pentru Managementul Resurselor Umane, el a fost speaker principal la sute de conferințe.

Bolles a obținut o diplomă de licență cum laude în fizică la Universitatea Harvard, o diplomă de master la General Theological (Episcopal) Seminary din New York City și trei doctorate onorifice.

El este cunoscut pentru întemeierea domeniului modern de consiliere în carieră și este adesea descris ca fiind cea mai importantă autoritate din domeniu.

Beneficiind de premiul National Samaritan și fiind, de asemenea, unul dintre cei 300 de „influenceri” sau „lideri de gândire” declarați de LinkedIn, el obișnuia să scrie în mod regulat atât pentru această platformă, cât și pentru alții.

În 2014, a fost numit unul dintre „Vrăjitorii de Avere” din SUA de către revista Forbes – împreună cu Warren Buffett și alți 18.

Despre editorul Katherine Brooks

KATHERINE BROOKS este directorul executiv al Centrului de Carieră de la Universitatea Vanderbilt.

Înainte de asta, ea a fost director executiv al biroului de carieră și dezvoltare personală de la Universitatea Wake Forest, director de servicii de consiliere în carieră atât în cadrul Universității Texas din Austin, cât și la Dickinson College, unde a predat inclusiv cursuri de psihologie.

Pe lângă faptul că oferă coaching și consiliere în carieră studenților, precum și absolvenților de toate vârstele care trec la noi cariere sau care se pensionează, Katherine Brooks este autoarea mai multor cărți și scrie pentru Psychology Today, pe un blog, numit „Career Transitions”.

Cum îl va ajuta pe copilul tău această carte să-și găsească jobul/cariera de vis?

Parcurgeți împreună această carte și veți descoperi:

Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 26

Ce spun cei care au citit cartea „Ce culoare are parașuta ta?” și cum i-a ajutat în carieră?

(Recenzii adunate de pe Amazon)

„Un ghid grozav pentru carieră!”

Am citit o ediție mult mai veche a acestei cărți în urmă cu mulți ani și mi-a fost de mare ajutor. Această ediție am cumpărat-o pentru copiii mei de 18, 19 și 20 de ani. S-au chinuit încercând să-și dea seama ce vor să facă în viață. Nu că ar trebui să ia o decizie finală acum și, chiar dacă o iau, nu trebuie să fie niciodată definitivă, dar este o carte bună pentru a vă ajuta să decideți ce ar putea fi bine pentru copiii voștri.

– Teresa Michonne

„Perfect pentru schimbarea carierei imediat după absolvire!”

Am absolvit masteratul recent și m-am confruntat cu problema scrierii unui CV și a altor materiale pentru angajare. Nu e ceva complet nou pentru mine, însă a fost destul de provocator să le re-scriu din perspectiva schimbării de carieră, așa că această carte m-a îndrumat să concep atât scrisoarea de intenție, cât alte materiale surpriză care au apărut pe parcurs!

– ClassicalEduMom

„O carte ce trebuie neapărat citită de oricine își ia în considerare viitorul profesional!”

Puține cărți mi-au oferit vreodată claritatea pe care mi-a dat-o această carte cu privire la direcția mea profesională. Aceasta ar trebui să fie o lectură obligatorie pentru oricine vrea să-și descopere natura personală și să înțeleagă cum o poate integra mai bine într-un job căutat pe piață. Mi-aș dori să fi citit asta în ultima parte a facultății. Te sfătuiesc să o citești, iar apoi, să faci exercițiile.

– Rachelle D Huitink

„Oferă o adevărată schimbare de paradigmă!”

Am cumpărat această carte în urmă cu 30 de ani, am urmat instrucțiunile din ea și încă mă bucur de cariera împlinită spre care m-a împins. Și continui să cumpăr această carte pentru alții. Tocmai le-am cumpărat-o copiilor mei și sper că amândoi vor avea beneficii uriașe citind-o. Aceasta este, într-adevăr, una din cele mai importante cărți pe care le-am citit vreodată. Recomand cu încredere.

– John

„Cartea standard pentru cei care-și schimbă sau își caută un loc de muncă!”

Am folosit una dintre primele ediții ale acestei cărți pentru a alege și a mă pregăti pentru o carieră în industria tehnologiei. Îndrumările din această carte m-au ajutat să aflu ce am făcut și ce nu trebuia să fac, să trec de interviuri și să folosesc noi metode pentru a alege o carieră. Apoi, am ales o școală și o diplomă pe care IBM, Control Data și alte companii le-au considerat acceptabile pentru angajare. Am recomandat această carte la peste 100 de oameni de-a lungul anilor.

– Anonim

„Este incredibilă, merită!”

Cartea care-ți schimbă întreaga viață și care merită din plin timpul și energia ta. Îi permite celui care dorește o schimbare să înțeleagă cu adevărat cine este, cât valorează pentru o organizație, care sunt convingerile sale și ce își dorește de la viață. Oferă pași concreți de urmat. Vă va fi cu siguranță de folos!

– C & R Klim

„Manualul necesar pentru alegerea sau schimbarea carierei!”

Cel mai bine vândut manual de carieră, aici de față, ar trebui să fie cartea de căpătâi pentru oricine își începe sau își schimbă cariera. Înțelepciunea pe care se bazează, profunzimea și sfaturile oferite sunt cuprinzătoare, relevante și utile pentru alegerea unei cariere. Este atât de firesc ca cei care caută un loc de muncă să aplice în neștire, fără a se pregăti, așa cum recomandă Bolles. Dacă ignorați sugestiile oferite, vă veți sabota singuri succesul într-o nouă carieră.

– John L. Hilliard

Investiția ta în viitorul copilului tău: doar 67 lei

Ce culoare are parașuta ta? - (v1) 37

100% Garantăm satisfacția ta și începutul unei cariere de succes pentru copilul tău!

Odată ce vei citi cartea, vei afla tactici super-utile pentru a-ți îndruma copilul spre profesia care i se potrivește! Nu doar că acesta va fi mai pregătit pentru piața extrem de competitivă a muncii, dar va fi mai aproape de un job care să-l împlinească pe toate planurile!

Cu toate acestea, dacă ți se pare că această carte nu e pentru tine sau copilul tău, ne spui și-ți vom înapoia toți banii, fără să fii nevoit să dai vreo explicație. Este extrem de simplu!

Întrebări frecvente

Pentru cine este această carte și când să o citesc?

Această carte este potrivită pentru orice persoană la început de drum care dorește să-și aleagă o carieră sau să-și găsească un loc de muncă, dar și pentru cei cu experiență care doresc să-și schimbe cariera. Este extrem de utilă mai ales pentru părinți, fiindcă vor fi la curent cu cele mai noi perspective din piața muncii și își vor putea îndruma copilul spre cariera, jobul, profesia și mediul de lucru care i se potrivește cel mai bine.

Cu ce vine nou față de alte cărți de pe piață?

Fiind revizuită și actualizată permanent în ultimii 50 de ani, de la prima ei apariție din anii ‘70, și, în plus, fiind vândută în 10 milioane de exemplare, „Ce culoare are parașuta ta?” este „biblia” cărților cu sfaturi despre carieră. Aici găsești tot ce trebuie să știi despre piața de muncă actuală, de la mentalitatea cu care este indicat să abordezi obținerea unui job, abilitățile personale ce îți recomandă copilul pentru un anumit domeniu, tehnici de negociere a salariului, până la sfaturi utile pentru interviu, scrierea unui CV sau a unei scrisori de intenție!

Nu știu care sunt talentele, abilitățile sau interesele copilului meu, fiindcă sunt ocupat cu jobul și gospodăria. Mă va ajuta această carte să-mi dau seama la ce este bun copilul meu?

Din fericire, da! Există un întreg capitol, capitolul 6, cu numeroase exerciții și fișe de lucru pe care le poți parcurge cu copilul tău, pentru a descoperi care este profilul său unic și ce ocupații i se potrivesc cel mai bine!

Copilul meu abia intră la liceu. Nu este prea devreme să cumpăr această carte?

Din păcate, mulți copii sunt dezorientați când vine vorba de alegerea unui profil la liceu, a unei specializări la facultate sau a unei profesii în general. Sistemul de învățământ reușește în foarte puține cazuri să ajute tinerii să-și descopere pasiunile sau domeniile de specializare care li s-ar potrivi cel mai bine. În plus, lucrurile care au funcționat sau încă funcționează pentru tine, ca părinte, nu mai funcționează în același fel la noile generații, în contextul actual al pieței. Așadar, va fi de mare ajutor pentru copilul tău să se specializeze de la bun început în domeniul potrivit, pentru a nu pierde timp și energie într-o direcție care nu-l va duce nicăieri.

Copilul meu nu prea învață la liceu și spune că nu îi place ce face. Mă va ajuta această carte să-mi dau seama dacă este la profilul greșit?

Din păcate, mulți copii se confruntă cu lipsa de motivație la școală din cauză că nu sunt pasionați de ceea ce studiază. Însă timpul nu este încă pierdut! Această carte vă va ajuta să descoperiți împreună ce profil i se potrivește cel mai bine copilului tău și care sunt domeniile care îi vor suscita într-adevăr interesul și pe care s-ar putea pregăti de acum încolo!

Copilul meu este pregătit pentru viața de adult? Știe să-și facă un CV? Cum își poate scrie un CV, dacă n-a lucrat niciodată?

Un CV nu începe niciodată cu primul contract de angajare. El începe cu primele diplome de la concursuri sau olimpiade, cu primele experiențe de voluntariat, cu primele implicări în diverse proiecte școlare, asociații și nu numai. Așadar, este important pentru copilul tău să fie implicat de mic în construirea vieții lui profesionale, fiindcă multe abilități sau cunoștințe scrise în CV reies din astfel de experiențe!

Băiatul meu/Fata mea a început o facultate și a abandonat deja, pe motiv că nu se regăsește. Ne va ajuta această carte să vedem ce să facem în continuare?

Sunt puțini tineri care știu exact ce vor să facă de-a lungul vieții. Însă cartea „Ce culoare are parașuta ta?” oferă busola necesară pentru toți tinerii care nu știu încotro să meargă în plan profesional. Găsirea jobului ideal presupune 7 aspecte importante, iar cunoașterea abilităților personale reprezintă doar unul dintre ele. Așadar, cartea aceasta îi va creiona copilului tău exact jobul care l-ar face cel mai fericit, din toate punctele de vedere!

Nu sunt părinte, însă sunt un tânăr la început de drum și încă îmi caut vocația. Este această carte potrivită pentru mine?

Da, este ghidul perfect pentru tinerii care vor să-și găsească pasiunea, dar și pentru cei care știu deja ce vor să facă, dar nu știu cum să obțină locul de muncă mult visat! Descoperă în paginile acestei cărți nu doar care îți este misiunea în viață, dar și cum să găsești mediul de lucru ideal pentru tine, cum să te remarci printre zeci de candidați, cum să ai un interviu de succes și un salariu care să te motiveze!

Fiul/Fiica mea, deși în floarea vârstei, nu se mai regăsește în ce face și vine mereu deprimat/ă de la muncă. Ar vrea să se reinventeze, să facă ce-i place, dar nu știe ce. Îi pot oferi această carte cadou?

Cu siguranță! Cartea „Ce culoare are parașuta ta?” se adresează inclusiv adulților care nu doar că vor să-și schimbe jobul actual, dar și celor care vor să se reprofileze și să-și schimbe cariera. Are o mulțime de sfaturi, atât pentru ca oricine să vadă ce profil i se potrivește cel mai bine și cum poate obține jobul mult-visat!

Cum o plătesc și cum o primesc?

Comandă cartea acum și ai posibilitatea de a o plăti fie online, prin card, fie prin ramburs, la curier.

Astfel, o vei primi la tine la ușă, iar taxa de curierat este de doar 13 lei în aria de acoperire FAN Courier.

Investiția ta în viitorul copilului tău: doar 67 lei

×

Cart