Sărbătorile pascale sunt mereu un motiv de bucurie pentru toată lumea. Această este perioada ideală când se fac cadouri, se restabilesc niște relații care poate s-au răcit între timp și un prilej ideal pentru a fi mai buni.

Noi ne-am propus ca zilele acestea să-ți scriem mai multe mesaje prin care să te inspirăm, să-ți dăm idei noi, să trezim în tine magia sărbătorilor, a dăruirii și a conectării.

Salutare!

Numele meu este Anamaria Chiș, sunt mămică și unul din oamenii care se străduiește zilnic ca prin intermediul Tikaboo să aducă măcar un pic de valoare în familiile din toată România.

Azi mi-am propus să îți vorbesc despre importanța și beneficiile jocului părinte-copil.

După cum bine știm nu există copil căruia să nu îi placă să se joace. Pentru ei joaca este ceva natural. Cu toate acestea, de multe ori se împotmolesc, nu mai găsesc ce anume să se joace, se plictisesc de jucăriile pe care le au sau își doresc un partener de joacă.

Cu toate că pentru unii părinți este dificil să părăsească lumea adulților și să intre în cea a copiilor, este extrem de important să facă uneori acest lucru, pentru a-i ghida, a le arăta ce sau cum să se joace, să-i ajute să găsească un joc potrivit vârstei sau pur și simplu să petreacă timp de calitate cu ei.

În ziua de azi părinții sunt foarte ocupați. Într-o familie lucrează de obicei ambii părinți și chiar și bunicii până la vârste înaintate. Așadar, le rămâne foarte puțin timp la dispoziție pentru a se juca și de cele mai multe ori sunt obosiți sau nu au dispoziția necesară.

Copiii însă, interpretează refuzul nostru ca un refuz de a intra în lumea lor. Atunci nici ei nu vor să intre în lumea noastră și cooperarea este tot mai dificilă. Astfel este posibil ca în timp să apară o distanțare față de părinte, iar copilul să-și îndrepte atenția spre altceva: televizor, tabletă sau un anturaj nepotrivit.

Sfatul meu și al echipei Tikaboo este să încercăm să le acordăm măcar o jumătate de oră pe zi, în care să lăsăm alte treburi și să le dedicăm toată atenția noastră.

Joaca împreună aduce multe beneficii, atât pentru copil, cât și pentru părinte.

Care sunt beneficiile jocului părinte-copil?

  1. Joaca deschide calea către o comunicare mai bună între părinte și copil
  2. Oferă posibilitatea de a petrece timp de calitate împreună
  3. Joaca ne ajută să ne cunoaștem mai bine copilul
  4. Joaca dezvoltă imaginația copiilor
  5. Jocurile de grup îi învață pe copii ce înseamnă cooperarea
  6. Joaca înlătură stresul, atât la copii cât și la părinți
  7. Joaca detensionează, creează momente amuzante, ne face să râdem și să uităm de stresul cotidian, într-un cuvânt ne ține în prezent

Joaca nu este mereu doar despre a lucra spre un scop. Ci poate fi și o ocazie pentru cei mici să socializeze. Iar cei mai importanți oameni cu care ar vrea ei să socializeze sunt chiar părinții lor.

Jocul este cel mai important limbaj al copilului și singurul pe care îl vorbește până în apropierea vârstei de 12 ani.

Ce fel de jocuri să ne jucăm? Ce fel de activități să facem?

Ce jucării să le cumpărăm copiilor?

Este important să găsim jocuri/jucării adecvate vârstei, să fim deschiși, să încercăm să ne cunoaștem cât mai bine copilul și ce anume îl pasionează. Va aprecia cu siguranță aceste momente petrecute împreună, iar noi vom uita de grijile cotidiene și ne vom relaxa, oferindu-i ceea ce el își dorește cel mai mult: afecțiunea și atenția noastră.

În lumea fantastică a jocului, jucăriile îndeplinesc roluri pe care micuțul și le imaginează. Pentru acest lucru, copilul apelează la reprezentare, adică la imaginea senzorială a unor obiecte din realitate, evocând mental imaginea obiectului în absența acestuia.

Noi îți recomandăm două jucării special create pentru a le dezvolta copiilor creativitatea, și pentru a le oferi părinților ocazia de a se conecta cu ei prin intermediul acestora.

Este vorba despre „Orășelul Stinghiuță” și „Viața la țară”, două jucării de lemn care vă vor introduce în lumea magică a jocului și creativității.

„Orășelul Stinghiuță” este un joc simplu menit să dezvolte creativitatea, răbdarea, atenția și dexteritatea copilului.

Această jucărie este ideală pentru toate vârstele.

7 beneficii ale jocului părinte-copil – Cum ne putem distra și învăța în același timp 3

Jocul conține 120 de piese din lemn, o bilă, și un set de instrucțiuni care îi ajută pe toți participanții să construiască clădiri faimoase precum: Ateneul Român, Casa Presei Libere, Panteonul, Castelul de apă, Circuitul cu bilă.

Iată câteva dintre beneficiile acestui joc :
✅ Dezvoltă creativitatea
✅ Îmbunătățește gradul de conștientizare spațială
✅ Încurajează gândirea și raționamentul
✅ Sporește focalizarea și răbdarea
✅ Dezvoltă imaginația
✅ Dezvoltă încrederea în forțele proprii
✅ Ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor
✅ Încurajează copiii să-și folosească mintea în loc să se bazeze pe tehnologie
✅ Încurajează joaca în echipă

„Orăşelul Stinghiuţă” îi va deschide copilului tău porţile unui univers în care totul e mereu nou şi interesant. Îi va stimula curiozitatea, îl va motiva să descopere şi-i va menţine atenţia în timp ce-i va dezvolta creativitatea, dar şi abilităţi esenţiale precum rezilienţa, răbdarea, perseverenţa. O sursă de divertisment şi totodată un mijloc educativ, „Orăşelul Stinghiuţă” este jucăria cu posibilităţi nelimitate de creaţie.

Stinghiuțele din „Orăşelul Stinghiuţă” pot fi folosite în combinație cu figurinele jucăriei „Viața la țară”, iar copilul tău își poate pune în practică ideile inedite construind fel și fel de clădiri.

Află mai multe despre „Orășelul Stinghiuță”

„Viața la țară” conține 15 figurine din lemn de tei, un kit al „artistului” și o serie de 11 povești din universul magic „Viața la țară”.

Copii sunt mult mai deschiși în a-și explora creativitatea, decât o facem noi adulții. Ei nu au nevoie de prea multe pentru a fi creativi, motiv pentru care aceste figurine din lemn de tei împreună cu kitul artistului vor face din copilul tău un mic explorator.

Cele 11 povestioare care vin împreună cu jocul sunt menite să dezvolte inteligența emoțională, și toate acestea într-un mod distractiv.
Citind poveștile veți vedea că personajele din fața voastră au emoții și simt lucruri la fel ca voi.

Veți învăța să empatizați, să interpretați acele emoții, să înțelegeți cum și de ce anume se comportă așa cum o fac. Ca mai apoi să le desenați chipul cu emoția care îi reprezintă cel mai bine.

Jucându-vă „Viața la țară” veți fi atât cuprinși de ceea ce faceți și veți uita măcar pentru o perioadă, că există trecut sau viitor.

Oprindu-vă pentru o clipă din tot ceea ce faceți, fiind prezenți aici, acum, în mod conștient, jucându-vă împreună cu micuții fără a încerca să ajungeți în alt loc sau în alte circumstanțe puteți gusta din magia prezentului.

Viața la țară este jocul care aduce creativitatea, magia prezentului și inteligența emoțională la un loc.

Află mai multe despre „Viața la țară”

Spor la pictat și bucurați-vă de magia prezentului împreună, fiind creativi.

Cu drag,
Anamaria Chiș

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse