Pentru părinții care nu reușesc să-și stăpânească emoțiile și sunt dispuși să învețe cum să lucreze cu emoțiile lor.

ARMONIE fără FURIE
Programul care te ajută să anulezi furia și vinovăția datorită ieșirilor nervoase în relația cu copilul tău!

Înveți în doar 30 de minute pe zi
cum să fii relaxat ca părinte și să eviți crizele de furie în relația cu copilul tău!

Armonie fără furie 32
Armonie fără furie 33

Să avem răbdare, să nu ne enervăm, să nu țipăm la copil pare o misiune imposibilă în ziua de azi cu atât de multe provocări pentru noi părinții.

Ajung acasă de la muncă, sunt obosit și de abia aștept să mă relaxez și să dau drumul la toată tensiune acumulată peste zi, dar în loc de odihna mult așteptată, am teme de făcut cu fiul meu.

Nu a știut să le facă și pe deasupra pare că nu înțelege explicațiile oricum le-aș spune.

Mai sunt lucruri de făcut, dar nu ajung să le fac, dar cel mai important este faptul că eu nu ajung să mă relaxez și pe deasupra mă mai sună și mama reproșându-mi că nu o sun.

„De ce nu mă suni? Ce ți-am făcut de te porți așa cu mine? Nu merit. nici măcar un semn?”

Exact în clipa următoare fiul meu izbucnește în lacrimi pentru că el nu înțelege și urmează o triadă de cuvinte urâte la adresa lui, moment în care cedez și strig la el să înceteze, apoi la mama să nu mai reproșeze, apoi aș mai țipa la oricine m-ar ține departe de relaxarea pe care o visam atât de mult.

Îți este cunoscut un astfel de. scenariu?

După un astfel de episod regretăm ieșirea noastră și suntem dezamăgiți de noi înșine pentru că suntem părinți răi, pentru că nu reușim să oferim copiilor cea mai bună educație, pentru că ar fi trebuit să ne abținem, pentru că dacă nu ne-ar fi enervat altcineva nu s-ar fi întâmplat șamd. 

Realitatea este că furia întotdeauna va apărea atunci când emoțiile noastre dau pe afară, mai exact atunci când ceva sau cineva ne blochează îndeplinirea unui obiectiv.

Paradoxul este că furia împreună cu învinovățirea și cu așteptările fac ca tot acest proces să se tot repete.

În consecință, înțelegerea modului în care funcționăm este necesară pentru a întrerupe acest cerc vicios.

Exact asta se va întâmpla în acest program de 5 săptămâni, vom înțelege cum funcționează furia, așteptările și care sunt efectele învinovățirii, apoi vom scăpa de acestea prin exercițiu și o practică pe care o învățăm în doar 15 minute pe zi.

Citește cartea și descoperă secretele care te ajută să-l educi în acest sens, astfel încât să pavezi calea copilului tău spre succes, fericire, sănătate și împlinire!

Investiția ta în armonia familiei: doar 500 lei

Armonie fără furie 34
Armonie fără furie 35
Armonie fără furie 36
Armonie fără furie 37
Armonie fără furie 38
Armonie fără furie 39
Armonie fără furie 40
Armonie fără furie 41

Ce vei învăța mai exact în programul:
„Armonie fără furie!”

Programul „Armonie fără furieieste structurat pe 5 capitole menite a ne arăta punctual cum funcționează vinovăția și cum se construiește comportamentul generat de aceasta emoție negativă.

Comportamentul pare foarte complicat într-o primă fază și ne este foarte greu sau chiar imposibil să ne abținem din a avea reacții nervoase.

Ne enervăm, țipăm la copil și chiar îl bruscăm uneori când pare că face totul împotriva noastră.

De cele mai multe ori sunt două perspectiva total diferite, iar înțelegerea modului în care funcționăm dpdv comportamental ne arată cât se poate de clar că aproape de fiecare dată este vorba de neînțelegerea perspectivei celuilalt.

Fiecare zi de lucru ne va arăta pas cu pas cum să înțelegem perspectiva copilului, dar mai mult de atât învățăm punctual de ce ajungem să avem reacții nervoase și care sunt acele elemente comportamentale care ne construiesc aceste reacții nervoase.

MODULUL #1: Așteptări realiste vs așteptările false

În acest modul ne vom concentra pe modul în care ni s-au construit așteptările și cum comportamentul copilului contrazice aceste așteptări.

Așteptările noastre sunt false într-o proporție de 95% conform unor studii, și aș aminti aici de Zaltman 2003.

Observarea și înțelegerea acestui proces instinctual este esențială și vom vedea cum sunt structurate așteptările și cum acestea ne construiesc o realitate falsă.

Pe deasupra aceste așteptări pun presiune pe noi determinându-ne să avem reacțiii comportamentale extreme.

MODULUL #2: „Fiziologia furiei.“
Cum să înțelegi, să observi și să anulezi procesul comportamental prin care ajungem să ne înfuriem

Furia este la bază doar o trăire emoțională, adică un cumul de emoții negative care cresc în intensitate într-un timp foarte scurt plecând de la un obiectiv care pare blocat de copilul nostru în situația dată.

Sunt furios atunci când copilul trebuia să știe cum să-și facă temele de unul singur sau sunt furios atunci când copilul îmi răspunde urât când îi cer să-și facă curat în camera lu.

În acest modul vom înțelege furia și vom ști cum să o oprim din momentul în care trăirea emoțională începe.

MODULUL #3: „Relaxarea furiei“
Cum să ne relaxăm cu adevărat pentru a nu mai da voie reacțiilor nervoase să mai apară

Orice copil poate să înțeleagă un concept nou doar dacă este relaxat, deschis spre informație nouă și am reușit să îi stârnim curiozitatea.

La fel și noi, pentru a învăța ceva nou, este nevoie să fim deschiși, curioși, dar cel mai important, doar atunci când suntem relaxați reușim cu adevărat să integrăm informația.

Exact asta vom face în acest modul, vom învăța să fim cu adevărat relaxați și să rămânem relaxați chiar și atunci când o să apară provocările.

MODLUL #4: „Vinovăția tratată“
Cum să anulezi furia și vinovăția de câte ori vor mai apărea

În acest modul învățăm cum să oprim furia și vinovăția încă din „fașă”.

Fiecare trăirea emoțională începe dintr-un punct, iar acel punct îl putem observa în comportamentul nostru.

Furia întodeauna începe cu neacceptarea unei situații, iar vinovăția întotdeauna începe cu nemulțumire.

Aceste două emoții apar datorită unor declanșatori emoționali, iar aceștia îi putem observa și vom putea alege să nu dăm curs acestor emoții prin intermediul unor exerciții extrem de eficiente.

MODULUL #5: „Prevenția.“
Cum să construiești obiceiuri emoționale sănătoase fără reacții nervoase nepoftite

Practica este cea care ne va ajuta ca pe viitor să nu mai repetăm același tip de comportament care duce la reacțiile nervoase de care voiam să scăpăm.

Este nevoie să ne formăm anumite obiceiuri pentru a nu mai genera inconștient aceleași comportamente nepotrivite.

Exact asta vom face în acest modul, ne vom forma câteva obiceiuri simple, dar extrem de eficiente și ne vom asigura că nu se vor mai repeta acele reacții nervoase.

Ce spun cei care au mai lucrat cu Florin Alexandru despre programele construite

Armonie fără furie 42

Din inimă către inimile voastre. Orice tehnică sau metodă practicată constant devine o parte din noi pentru totdeauna.  Programul este magic. Văd, simt, trăiesc conștientizări zilnic. Trecutul a trecut, viitorul aduce provocări si oportunități, prezentul este imposibil de descris, este magic!

Vă mulțumesc pentru că existați!”

Florentina Gașpar

Programul este minunat, te ajută enorm dacă îl faci cum este recomandat, dar întâlnirile de joi și suportul pe care îl avem este neprețuit.

Voi realizați cât de mult se schimbă viața noastră?

Mulțumesc Florin, mulțumesc colegilor de la butoane și din curs.”

— Luminița Antonescu

Am ajuns la săptămâna 5 și mă bucur că sunt parte din acest program.

Într-o seară a lunii ianuarie, spășită și cumva doborâtă de o perioadă de consum intens la care m-am supus fără să realizez, m-am înscris la workshopul gratuit organizat de către Florin. 

Sceptică, fiindcă mi-am format credința de a nu avea încredere în oameni, ceva din mine a spus:

„acesta este pasul tău din acest moment al vieții tale”,

lucru care mi-a fost confirmat atât în ședința cu Florin cât și în acest program în care m-am înscris, pur si simplu făcând ceea ce am simțit. 

Am descoperit lucruri la care nu mă gândeam, de fapt mă redescopăr pe mine. 

Nu știu când mă uitasem ultima dată la mine, nu știu dacă am facut-o în ultimii ani de zile…

Inițial spuneam că e greu, însă pare ca înțeleg perfect în fiecare zi ceea ce spune Florin:

„cine spune că e greu?”.

Sunt recunoscătoare că trăiesc acest lucru în viața mea și îl consider un „cadou divin”, iar pe Florin un mesager cu har și dăruire pe care atunci când îl întâlnești trebuie să fie trenul în care să urci, nu să-l lași să-ți scape.

Vă mulțumesc întregii echipe fiindcă sunt sigură că vă place ceea ce faceți, însă în același timp este multă muncă și dăruire în spate să fiți alături de noi toți care facem parte din acest program. 

Într-adevăr descoperi ce frumoși sunt oamenii. 

Îmi doresc să mă bucur de experiență mai departe alături de voi toți și mulțumesc încă o dată pentru tot!”

— Ioana Tească

De când am început acest program am avut fel și fel de conștientizări. Dar cel mai relevant a fost pentru mine faptul că am gäsit raspunsuri la întrebări care mă urmăreau de ani buni.

În primul rând am reușit să renunț la medicație pentru că exercițiile oferite de Florin, practicate cu regularitate, m-au ajutat să diminuez în intensitate și apoi să elimin apariția atacurilor de panică. 

Nu am fost constientă până acum că starea mea de normalitate însemna să trăiesc zilnic într-o tensiune emoțională crescută, pe care am observat-o și a devenit deja un automatism să o sesisez și să o elimin. 

Am înțeles care au fost mecanismele care m-au facut să acționez într-un anumit fel, am priceput de unde nevoia mea de validare și laudă și, cel mai important am obținut „practica” care mă ajută să-mi reglez parcursul comportamental. 

În relația cu fiica mea au survenit schimbări pozitive, în relația cu elevii am depășit anumite limitări și m-am repoziționat în rezolvarea unor conflicte.

Sunt deosebit de recunoscătoare lui Florin pentru tot ceea ce ne învață, pentru susținerea pe care ne-o oferă!

Mulțumesc, Florin!”

— Margareta Anța

„Pentru mine acest program însumează răspunsuri la căutările de zeci de ani de muncă cu reacțiile mele comportamentale.”

Pot spune că în sfârșit am găsit!

Tot ce îmi rămâne să fac este să pun în aplicare, să practic.”

Irina Turin

Armonie fără furie 43

Sunt Florin Alexandru, singurul analist comportamental din România acreditat de Paul Ekman International, specializat în analiza credibilității și recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), fondator Tikaboo, autor și creator al mai multor jocuri și programe de dezvoltare a inteligenței emoționale.

Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă DE CE-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne identificăm acest DE CE și să ne înțelegem comportamentul, vom putea să experimentăm imensul potențial uman și deopotrivă divin care se află în fiecare dintre noi.

Cine este Florin Alexandru

Este redactor colaborator la revista Scientific American, precum și la alte reviste și ziare naționale americane, cum ar fi The New York Times sau Washington Post. Ea este membru al facultății în programul de Raportare Știință, Sănătate și Mediu la Institutul de Jurnalism Arthur L. Carter de la NYU

Ca jurnalist în domeniul științei ce a câștigat nenumărate premii, Melinda Wenner Moyer a trebuit să se documenteze, pe parcursul cercetării ei din diverse domenii, despre tot felul de probleme legate de parenting. Având în vedere că și în viața privată era ocupată cu creșterea propriilor copii, aceasta a observat că un aspect vital era ignorat în educația oferită de părinți: cum faci să te asiguri că propriul tău copil nu va crește într-un adult lipsit de bun-simț? 

Astfel, cartea de debut a Melindei, How To Raise Kids Who Aren’t Assholes, a fost publicată în Iulie 2021, iar acum este tradusă în 7 limbi diferite! Practic, este o carte bazată pe cercetări minuțioase, bazată pe dovezi clare, care oferă o perspectivă proaspătă și surprinzătoare asupra problemelor cu care se confruntă majoritatea părinților – din primii ani de viață, până în adolescență.

Ce este deosebit la această carte de parenting este că, la început, Melinda delimitează trăsăturile pe care le dorim la copiii noștri (inclusiv onestitatea, generozitatea și toleranța) și apoi oferă strategii recomandate de cercetările științifice, care să ajute părinții să le înrădăcineze în structura interioară a copiilor!

Premii internaționale

Cum te ajută știința să crești un copil cu bun-simț, popular și cu succes pe termen lung!

Spre deosebire de alte cărți pentru părinți care se bazează foarte mult doar pe experiența autorului, în cartea „Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți”, Melinda, deși este părinte prezintă tactici și strategii mai puțin cunoscute, bazate pe știință și adaptate 100% vremurilor în care trăim.

Totul pentru a crește copii mai buni, mai empatici, mai înțelegători și mai fericiți.  Iată o parte din secretele pe care le vei afla citind cartea:
Armonie fără furie 44

Ce spun cei care au citit cartea „Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți?” și cum i-au ajutat în experiența de a fi părinte?

(Recenzii adunate de pe Amazon)

„Cel mai mult m-au încântat experiențele personale din viața de părinte ale autoarei, cu care m-am identificat instant!”

Fiind psiholog de meserie și lucrând în special cu familii și copii, sunt mereu în căutare de cărți pe care să le recomand părinților cu care am contact – dar și pe care să le folosesc eu, ca părinte. Am citit această carte în câteva zile și pot spune că a fost foarte utilă! Oferă atât o viziune de ansamblu asupra subiectelor tabu din viața copiilor noștri, cât și pași concreți despre cum să faci față celor mai mari provocări din viața de părinte. Am apreciat că autorul prezintă propriile probleme din viața de părinte într-un mod în care te face să simți că nu ești singurul care nu știe să gestioneze întrebările dificile. Cel mai mult m-au ajutat capitolele despre hărțuire, rasism și conflictele dintre frați. Melinda a reușit să transforme cercetările științifice complexe într-un ghid simplu și ușor de urmat pentru orice părinte! Recomand!

–   Tracy A. Prout, Psiholog

„Mi-a reamintit nu doar să comunic mai mult cu copiii mei, dar și cum să fac asta într-un mod direct și transparent!”

Un ghid bazat pe cercetări științifice despre cum să crești copii independenți, buni și generoși. O poveste care folosește statistici și studii care ajută părinții să înțeleagă mai bine cum să-și ghideze copiii să aibă un comportament etic, care să schimbe lumea în bine! Este o carte ușor de citit, bazată pe o cercetare serioasă, scrisă într-un mod clar și profund, care mi-a reamintit să comunic mai mult cu copiii mei despre orice aspect al vieții – oricât de greu ar părea. Mi-a plăcut că autorul a arătat de ce anumite metode funcționează mai mult sau mai puțin, aplicându-le chiar în viața ei de zi cu zi. Citind această carte, am învățat multe despre mine ca părinte și am descoperit la ce mai am nevoie să lucrez cu copiii mei!

– Brook

Fiind scrisă cu umor și vulnerabilitate, am citit-o rapid, ca pe o poveste ce te ține cu sufletul la gură!”

De ce mi-a plăcut cartea „Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți?”. Pentru că am citit-o ușor, ca pe o poveste interesantă, lucru care se datorează stilului captivant de scris al autoarei. Am reușit să o termin în câteva zile și să am acces la un număr impresionant de studii și interviuri cu experți în psihologia și dezvoltarea copiilor. Personal, mă consider un părinte bun și încerc să port conversații cu băiatul meu despre tot felul de subiecte, dar Melinda mi-a arătat câteva zone la care nici nu m-am gândit. Subiecte precum sexismul, misoginismul, rasismul, pe care cu siguranță voi începe să le abordez în relația cu copilul meu. Și nu doar atât, dar pe parcursul cărții, autoarea împărtășește inclusiv propriile experiențe cu copiii ei și admite că și după atâta muncă și cunoaștere, a fi părinte este o muncă continuă și că trebuie să evităm presiunea de a încerca să fim părinții perfecți!

– Chris Boutté, Autor și Influencer

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei

Armonie fără furie 45

100% Garantăm satisfacția ta și evoluția în bine a copilului tău!

Odată ce vei citi cartea, vei afla tactici super-utile pentru educația copilului tău! Nu doar că îi vei deveni cel mai bun prieten, ci îl vei ghida să-și dezvolte calităţi extrem de importante care-i vor asigura fericirea, succesul și împlinirea în viața de adult!

Cu toate acestea, dacă ți se pare că această carte nu e pentru tine, ai posibilitate de retur timp de 30 de zile fără explicații.

Este extrem de simplu!

Armonie fără furie 46

Întrebări frecvente

Pentru cine este această carte și când să o citesc?

Cartea Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți? este pentru orice părinte care vrea să ofere o busolă morală copilului său, care să-i fie de ajutor în dezvoltarea sa ca OM.

O poți citi încă din primii ani de viață ai copilului și inclusiv până la vârsta majoratului, abordând atât probleme cu care se confruntă preșcolarii, cât și aspecte mai complexe ale vieții de adolescent.

Cu ce vine nou față de alte cărți de pe piață?

Cu toate că există un număr mare de cărți de parenting, cartea Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți? atinge, exact cum îi spune și titlul, direct la problema cu care se confruntă cei mai mulți copii în ziua de azi: lipsa empatiei, a compasiunii pentru cei din jurul lor și hărțuirea (bullying-ul). 

Atingând foarte direct probleme la care se gândesc toți părinții, dar pe care încearcă de multe ori să le evite, autoarea pornește de la calitățile umane morale general valabile și urmărește cum le poți integra în educația copilului tău în contextul timpurilor complicate pe care le trăim!

Am doi copii și se ceartă foarte des. Uneori reușesc să rezolv, conflictele dintre ei, dar alteori mă simt depășită și copleșită. Mă va ajuta această carte să creez mai multă liniște în familie?

În capitolul 9 vei descoperi de ce conflictele dintre frați nu trebuie să te îngrijoreze, dar și cum să le gestionezi într-un mod cât mai echitabil pentru toate părțile implicate.

Băiețelul meu este atras de și vrea să poarte pantofi cu toc și machiaje. Cartea asta mă va ajuta să aflu dacă trebuie să mă îngrijorez și ce pot face în acest sens?

Cu siguranță. Cartea are un capitol care abordează etichetele de gen și diferențierile pe care le facem între băieți și fete încă din primii ani de viață.

Vei afla inclusiv ce este nociv din acest punct de vedere și cum poți gestiona problema identității de gen, indiferent de faza în care se află copilul tău.

Copilul meu are tendința de a minți, de a ascunde adevărul sau de a nu recunoaște ceva evident, lucru care constituie o îngrijorare. Voi afla din această carte modalități de a câștiga încrederea și onestitatea copilului meu?

Despre predispoziția copiilor de a minți sau de a folosi cuvinte urâte vei afla în capitolul 4. Și nu doar că ți se va explica această tendință în funcție de vârstă, dar vei afla și ce poți face pentru a cultiva în copilul tău calități precum onestitatea.

Copilul meu pune la suflet toate răutățile colegilor de grădiniță sau școală. Voi afla din această carte cum să-l ajut să treacă peste hărțuire și să nu practice nici el astfel de comportamente?

Din păcate, hărțuirea sau bullying-ul sunt foarte comune în ziua de astăzi. Cu toate astea, în carte ai un întreg capitol (capitolul 3) despre cum să-ți ajuți copilul să-și dezvolte empatia și, în același timp, cum să-l înveți să gestioneze situațiile în care el însuși este ținta răutăților celor din jur!

Îmi doresc note bune și rezultate frumoase pentru copilul meu, dar nici nu vreau să pun prea multă presiune pe el. Mă va ajuta această carte să găsesc un echilibru între cele două?

Capitolele 2 și 6 îți vor răspunde la această nedumerire. Vei afla cum îți poți motiva copilul să învețe, să fie ambițios și să obțină rezultate pe orice plan, dar, în același timp, cum să faci ca stima lui și încrederea în sine să nu depindă de factori exteriori, ci de cine este el cu adevărat.

Copilul meu refuză să strângă după el sau să-și facă temele și nu vreau să îl oblig mereu cu pedepse și constrângeri. Voi afla de aici cum să îl determin să-și îndeplinească sarcinile?

Capitolul 2 îți va dezvălui cum să-l determini pe cel mic să te asculte și-ți va arăta câteva strategii despre cum să învingeți împreună tendințele de procrastinare.

Copilul meu a început să fie agresiv la grădiniță / școală, iar educatoarele / învățătoarele se plâng de el. Este vreo șansă ca această carte să ne ajute să gestionăm această problemă?

Da! Din fericire, capitolele 1 și 3 îți vor arăta cum îți poți motiva copilul să fie mai bun, înțelegător și cum să-și dezvolte empatia, punându-se în locul cuiva.

Cum să explic copilului meu că prea mult stat la televizor sau pe internet strică?

Relația copiilor cu tehnologia poate fi dificil de gestionat: pe de-o parte, vrem să fie în pas cu evoluția, pe de altă parte, nu vrem să exagereze și să devină dependenți. În capitolul 10 vei descoperi cea mai bună cale de a găsi calea de mijloc în ce privește relația copilului tău cu internetul și televizorul!

Cum o plătesc și cum o primesc?

Comandă cartea acum și ai posibilitatea de a o plăti fie online, prin card, fie prin ramburs, la curier.

Astfel, o vei primi la tine la ușă, iar taxa de curierat este de doar 13 lei în aria de acoperire FAN Courier.

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei

×

Cart