Pentru părinții care vor să rămână calmi, să NU piardă controlul, să NU țipe și să NU se comporte urât cu copiii când aceștia „fac prostii” și-i enervează!

- ARMONIE FĂRĂ FURIE -

Programul care te ajută să scapi de furie și vinovăție, să eviți pierderea controlului în situațiile tensionate cu copilul, să poți să te oprești la timp ca să NU țipi, să NU-i vorbești urât sau să NU-l lovești.

Depășește tiparele comportamentale și emoționale care te sabotează, care te transformă într-un pachet de nervi când copilul face ce NU trebuie, și descoperă cum să fii relaxat ca părinte și cum să eviți crizele de furie în relația cu copilul tău.

Beneficiezi de 50% reducere față de prețul standard.

Armonie fără furie 24

Programul Online „Armonie fără Furie” este pentru tine dacă:

Armonie fără furie 24

Dacă spui un DA în gând măcar la unul dintre bulett-urile de mai sus, atunci vino în Programul Online „Armonie fără Furie” și scapă de furie, vină și remușcări în relația cu copilul tău. Pe tine te aștept!

Protejează-ți copilul de Drama Copilului Modern!

Programul Online „Armonie fără Furie” te ajută să:

Protejează-ți copilul de Drama Copilului Modern!

„ȘTIU, VREAU, dar NU POT!” (Drama Părintelui Modern și Drama Copilului Modern)

Dragă părinte,

Mama și tatăl tău au avut un lux pe care tu NU îl mai ai!

Standardul de parenting modern care ți se aplică ție este mult mai ridicat decât cel care era valabil pe vreme părinților tăi. 

Standardul de parenting modern pune foarte multă presiune pe tine, ca părinte. 

Știi mult mai multe lucruri despre parenting față de părinții tăi, știi care sunt efectele negative ale momentelor tensionate scăpate de sub control (când țipi la copil, sau îi vorbești urât, sau îl lovești)…

Știi că ar trebui să te abții, să ai răbdare, să-ți păstrezi calmul, controlul…

Vrei să faci lucrurile mai bine, dar, pur și simplu…

NU POȚI! (în ciuda teoriei acumulate, în ciuda bunăvoinței, în ciuda iubirii pe care o simți pentru copil).  

Din cauză că NU POȚI, trăiești ceea ce putem numi Drama Părintelui Modern.

Drama părintelui modern este drama părintelui supus presiunii standardului înalt al parentingului modern.

Este drama părintelui care știe ce ar trebui să facă, vrea să facă lucrurile cât mai bine, dar, în situații tensionate cu copilul, NU poate să-și păstreze calmul și țipă, îi vorbește urât sau chiar îl lovește.

Este drama părintelui care ajunge să simtă multă vină și rușine din cauză că știe că-i provoacă suferință ființei pe care o iubește cel mai mult, făcând-o să se simtă NEiubită.

De cealaltă parte, și copilul tău trăiește o dramă, pe care am putea-o numi Drama Copilului Modern. 

Este drama copilului care, deși este iubit enorm de părintele său, deși i se oferă mai multă atenție și mai multe lucruri materiale decât primeau copiii acum 20 – 30 de ani (sau oricând în istorie), are momente în care se simte NEiubit.

Este absurd, dar este o consecință reală a momentelor de neputință ale părintelui. 

Pur și simplu, copilul NU poate să se simtă bine în astfel de momente.

Încă nu are creierul emoțional și nici abilitatea de a raționa suficient de bine dezvoltate.

Și-atunci, face și el ce poate, face față acelor emoții deficitar, nesănătos.

Nu are cum să le proceseze și să le integreze corect, iar ele se adună strat peste strat, cu fiecare eveniment tensionat la care este supus de către părinte.

Copilul se simte amenințat, respins, neacceptat, în pericol, îi este frică, se simte rușinat, vinovat…

…se simte oricum, numai iubit NU!

Cu timpul, s-ar putea să pară că se obișnuiește și nu se mai arată așa de afectat când se întâmplă, sau chiar afișează un soi de nepăsare (ca mecanism de apărare sau de protest), dă senzația că nu-i pasă și poate fi chiar catalogat ca fiind nesimțit.

Dar în realitate, rana emoțională este acolo, se adâncește și produce durere emoțională tot mai greu de suportat.

Cu timpul, copilul se depărtează de părinte.

Îl aude tot mai puțin, îl respectă tot mai puțin.

Abia așteaptă să se facă mare să scape de el, de urletele și de agresivitatea lui.

Abia așteaptă să nu-l mai audă, să nu-l mai vadă…

…să fie liber de toți „TREBUIE!”, de toți „NU E VOIE!”, de pedepsele și amenințările dureroase. 

Îl minte, fuge de el și nu vrea să facă ce-i cere părintele. 

Acestea sunt câteva dintre efectele nocive ale momentelor conflictuale intense, scăpate de sub control, dintre părinte și copil.

Relația se destramă fir cu fir, asemenea unui pulover tricotat, iar sentimentul copilului că este NEiubit crește, se sedimentează și se permanentizează.

Și, din păcate, oricât de mult ne-am iubi copiii, dacă ei NU simt că-i iubim, n-am făcut mare lucru.

Apasă pe butonul de mai jos și haide să începi alături de mine procesul în 5 pași care te duce de la Furie cu copilul tău, la Armonie cu copilul tău. Protejează-ți copilul de Drama Copilului Modern!

Protejează-ți copilul de Drama Copilului Modern!

Ce vei învăța mai exact în Programul „Armonie fără Furie” (cum se desfășoară programul):

Programul „Armonie fără furiei este structurat în 5 Pași (5 Module, 5 Săptămâni) care au puterea să ajute părintele să poată gestiona furia atunci când apare și chiar să evite, în timp, prin exercițiu, apariția ei…

… să NU mai ajungă în situații în care este prea târziu, când furia puternică a preluat deja controlul și situația tensionată nu poate decât să degenereze în țipete, vorbe dureroase sau chiar lovituri.

MODULUL 1: De ce Furie și nu Armonie (Factorii Declanșatori)

În primul rând, trebuie să te uiți la situația actuală și să identifici factorii care îți declanșează furia.

E ca și cum ți-ai face o radiografie emoțională care îți arată de ce pierzi controlul în loc să reușești să rămâi calm(ă).

Înțelegi de ce ai în viața ta Furie și nu Armonie.

MODULUL 2: Fiziologia Furiei - cum să observi, să înțelegi și să anulezi procesul comportamental prin care ajungi să te înfurii

Mai departe, trebuie să înțelegi cum „funcționează” furia, cum apare ea, care este lanțul emoțiilor, de la declanșator (copilul nu te-ascultă, îți răspunde urât, nu-și face temele, nu-și face curat în cameră…) la reacție (țipat, înjurat, lovit). 

Ai nevoie să-ți fie clar ce se întâmplă la nivel fiziologic, instinctual, în corpul tău, în mintea și în inima ta atunci când apar acei factori pe care-i identificăm la Pasul 1 și să înțelegi tot procesul prin care treci, proces care se desfășoară cu o viteză extraordinară, în câteva secunde sau chiar în mai puțin decât o secundă.

Acești 2 pași sunt esențiali pentru că te ajută să „aprinzi lanterna” și s-o îndrepți spre „inamicul” invizibil (subconștientul / inconștientul tău), să-l aduci la lumină, să-l scoți din ascunzătoare. 

Astfel, începi să echilibrezi lupta și ai șanse să „pui mâna pe el”, să-i „pui mâna în piept” și să-l ții la distanță, să nu-l mai lași să facă ce vrea cu tine.

MODULUL 3: Relaxarea furiei - cum să te relaxezi cu adevărat pentru a nu mai da voie reacțiilor nervoase să mai apară

În continuare, ai nevoie de strategii eficiente care te ajută să te relaxezi cu adevărat pentru a nu mai da voie reacțiilor nervoase să apară.

Știu, toată lumea îți spune că în situațiile tensionate trebuie să te relaxezi. 

Problema este că NU poți să te relaxezi fără să treci mai întâi prin pașii 1 și 2.

Pe lângă asta, mulți dintre cei care-ți spun să te relaxezi, nu-ți prea spun și cum, sau îți dau tehnici banale care NU funcționează în focul bătăliei, când procesul fiziologic al furiei de la pasul 2 s-a petrecut deja în fracțiuni de secundă…

…când „inamicul” invizibil te sabotează din ascunzătoarea lui, când fața ți s-a înroșit și venele ți s-au umflat pe frunte sau la tâmple.

Dacă ai tehnicile potrivite și ai făcut procesul de la pașii 1 și 2, chiar poți să-ți dezvolți „mușchiul” relaxării și să ajungi să te relaxezi suficient de repede, înainte să pierzi controlul în fața furiei.

MODLUL 4: Comportamentul Conștient (vinovăția tratată) - cum să anulezi furia și vinovăția de câte ori vor mai apărea

Relaxarea de la pasul 3 este un prim nivel în controlul furiei, foarte util pe moment, care te ajută să eviți pierderea controlului în situațiile limită.

Nivelul superior de control al furiei, deziteratul „superm“, este Comportamentul Conștient. 

În această fază, ieși din reactivitate și faci lucrurile pro-activ, conștient, intenționat și aceasta este, cu adevărat, calea care te va scăpa de vinovăție, remușcări și rușină.

Această abilitate îți permite să oprești furia încă din „fașă” pentru că reușești să neutralizezi, să dezamorsezi declanșatorii de la pasul 1.

Ajungi, efectiv, într-o stare în care declanșatorii nu mai au putere asupra ta, în care topești zalele lanțului fiziologic al furiei, acesta se rupe din start și ajungi să nici nu mai ai nevoie de relaxare. 

E ca și cum inamicul se sinucide și lupta dispare de la sine.

MODULUL 5: Antrenamentul (practica) - cum să construiești obiceiuri emoționale sănătoase fără reacții nervoase nepoftite

Pașii 1 – 4 au și componentă practică. 

Pe lângă partea teoretică, există și câteva exerciții practice pe care trebuie să le faci și să le menții pe o perioadă de timp, să le transformi într-un antrenament, până când devin noi obiceiuri.

Acesta este pasul cel mai important și, cu toate acestea, cel mai ignorat, și, desigur, cauza lipsei de rezultate. 

Cum îți spuneam și ieri, părinții știu ce trebuie să facă, vor să facă, dar NU pot.

Acești 5 pași (și mai cu seamă Pasul 5 – Antrenamentul) te ajută SĂ POȚI.

Ce spun cei care au parcurs programele create de Florin Alexandru:

Armonie fără furie 26

Din inimă către inimile voastre. Orice tehnică sau metodă practicată constant devine o parte din noi pentru totdeauna.  Programul este magic. Văd, simt, trăiesc conștientizări zilnic. Trecutul a trecut, viitorul aduce provocări si oportunități, prezentul este imposibil de descris, este magic!

Vă mulțumesc pentru că existați!”

Florentina Gașpar

Programul este minunat, te ajută enorm dacă îl faci cum este recomandat.

Voi realizați cât de mult se schimbă viața noastră?

Mulțumesc Florin, mulțumesc colegilor de la butoane și din curs.”

— Luminița Antonescu

Am ajuns la săptămâna 5 și mă bucur că sunt parte din acest program.

Într-o seară a lunii ianuarie, spășită și cumva doborâtă de o perioadă de consum intens la care m-am supus fără să realizez, m-am înscris la workshopul gratuit organizat de către Florin. 

Sceptică, fiindcă mi-am format credința de a nu avea încredere în oameni, ceva din mine a spus:

„acesta este pasul tău din acest moment al vieții tale”, lucru care mi-a fost confirmat atât în ședința cu Florin cât și în acest program în care m-am înscris, pur si simplu făcând ceea ce am simțit. 

Am descoperit lucruri la care nu mă gândeam, de fapt mă redescopăr pe mine. 

Nu știu când mă uitasem ultima dată la mine, nu știu dacă am facut-o în ultimii ani de zile…

Inițial spuneam că e greu, însă pare ca înțeleg perfect în fiecare zi ceea ce spune Florin:

„cine spune că e greu?”.

Sunt recunoscătoare că trăiesc acest lucru în viața mea și îl consider un „cadou divin”, iar pe Florin un mesager cu har și dăruire pe care atunci când îl întâlnești trebuie să fie trenul în care să urci, nu să-l lași să-ți scape.

Vă mulțumesc întregii echipe fiindcă sunt sigură că vă place ceea ce faceți, însă în același timp este multă muncă și dăruire în spate să fiți alături de noi toți care facem parte din acest program. 

Într-adevăr descoperi ce frumoși sunt oamenii. 

Îmi doresc să mă bucur de experiență mai departe alături de voi toți și mulțumesc încă o dată pentru tot!”

— Ioana Tească

De când am început acest program am avut fel și fel de conștientizări. Dar cel mai relevant a fost pentru mine faptul că am gäsit raspunsuri la întrebări care mă urmăreau de ani buni.

În primul rând am reușit să renunț la medicație pentru că exercițiile oferite de Florin, practicate cu regularitate, m-au ajutat să diminuez în intensitate și apoi să elimin apariția atacurilor de panică. 

Nu am fost constientă până acum că starea mea de normalitate însemna să trăiesc zilnic într-o tensiune emoțională crescută, pe care am observat-o și a devenit deja un automatism să o sesisez și să o elimin. 

Am înțeles care au fost mecanismele care m-au facut să acționez într-un anumit fel, am priceput de unde nevoia mea de validare și laudă și, cel mai important am obținut „practica” care mă ajută să-mi reglez parcursul comportamental. 

În relația cu fiica mea au survenit schimbări pozitive, în relația cu elevii am depășit anumite limitări și m-am repoziționat în rezolvarea unor conflicte.

Sunt deosebit de recunoscătoare lui Florin pentru tot ceea ce ne învață, pentru susținerea pe care ne-o oferă!

Mulțumesc, Florin!”

— Margareta Anța

„Pentru mine acest program însumează răspunsuri la căutările de zeci de ani de muncă cu reacțiile mele comportamentale.”

Pot spune că în sfârșit am găsit!

Tot ce îmi rămâne să fac este să pun în aplicare, să practic.”

Irina Turin

Protejează-ți copilul de Drama Copilului Modern!

Despre Florin Alexandru

Armonie fără furie 27

Sunt Florin Alexandru, tată (de adolescent), analist comportamental și expert în inteligență emoțională, autor de bestseller, fondator Tikaboo și singurul analist comportamental din România acreditat de Paul Ekman International.

Sunt specializat în analiza credibilității și recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), autor  al mai multor jocuri și programe online de dezvoltare a inteligenței emoționale și de modificare a comportamentului uman.

Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă DE CE-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne identificăm acest DE CE și să ne înțelegem comportamentul, vom putea să experimentăm imensul potențial uman și deopotrivă divin care se află în fiecare dintre noi.

Înscrie-te în Program (cu 50% REDUCERE) și Protejează-ți Copilul de Drama Copilului Modern

CE PRIMEȘTI:

Ofertă 50% REDUCERE

Preț standard: 1,000 lei

Preț redus: 495 lei

Protejează-ți copilul de Drama Copilului Modern!

Armonie fără furie 24

Să avem răbdare, să NU ne enervăm, să NU țipăm la copil pare o misiune imposibilă în ziua de azi, cu atât de multe provocări pentru noi, părinții.

Ajungi acasă de la muncă (sau închei ziua de muncă de acasă), ești obosit(ă) și de abia aștepți să te relaxezi și să dai drumul la toată tensiunea acumulată peste zi, dar în loc de odihna mult așteptată, copilul nu și-a adunat jucăriile de prin casă, nu a mâncat cum trebuie la prânz sau ai teme de făcut cu el…

Nu vrea nicicum să facă ordine sau nu a știut să-și facă temele și pe deasupra, pare că nu înțelege explicațiile oricum i le-ai spune.

Mai sunt lucruri de făcut prin casă, dar nu ajungi să le faci, nu ajungi să te relaxezi și, pe deasupra, te mai sună și mama, sau soțul / soția reproșându-ți ceva.

„De ce nu mă suni? Ce ți-am făcut de te porți așa cu mine? Nu merit nici măcar un semn?”

Ajungi acasă de la muncă (sau închei ziua de muncă de acasă), ești obosit(ă) și de abia aștepți să te relaxezi și să dai drumul la toată tensiunea acumulată peste zi, dar în loc de odihna mult așteptată, copilul nu și-a adunat jucăriile de prin casă, nu a mâncat cum trebuie la prânz sau ai teme de făcut cu el…

Nu vrea nicicum să facă ordine sau nu a știut să-și facă temele și pe deasupra, pare că nu înțelege explicațiile oricum i le-ai spune.

Mai sunt lucruri de făcut prin casă, dar nu ajungi să le faci, nu ajungi să te relaxezi și, pe deasupra, te mai sună și mama, sau soțul / soția reproșându-ți ceva.

„De ce nu mă suni? Ce ți-am făcut de te porți așa cu mine? Nu merit nici măcar un semn?”

În clipa următoare, copilul se plânge că el nu înțelege tema, moment în care cedezi și strigi la el să înceteze, apoi la mama să nu mai reproșeze, apoi ai mai țipa la oricine te-ar ține departe de relaxarea pe care o visai atât de mult.

Îți este cunoscut un astfel de scenariu?

După un astfel de episod regreți ieșirea, pierderea controlului și ești dezamăgit(ă) de tine însuți / însăți, pentru că te consideri un părinte rău, pentru că nu reușești să oferi copilului cea mai bună educație, pentru că ar fi trebuit să te abții, pentru că dacă nu te-ar fi enervat altcineva nu s-ar fi întâmplat… 

Realitatea este că furia întotdeauna va apărea atunci când emoțiile noastre dau pe afară, mai exact atunci când ceva sau cineva ne blochează îndeplinirea unui obiectiv.

Paradoxul este că furia împreună cu învinovățirea și cu așteptările fac ca tot acest proces să se tot repete. 

Furia, vina și rușinea duc la și mai multă frustrare și mai multă furie!

În consecință, înțelegerea modului în care funcționăm, în care funcționează FURIA este esențială pentru a întrerupe acest cerc vicios.

Exact asta se va întâmpla în Programul Armonie fără Furie, în doar 5 săptămâni: vei înțelege cum funcționează furia și cum s-o ții sub control, ca să poți scăpa de vinovăție și să ajungi de la Furie cu copilul tău, la Armonie cu copilul tău.

Armonie fără furie 29

Protejează-ți copilul de Drama Copilului Modern!

APARIȚIA MEDIA:

Cum îți ajuți copilul să-și gestioneze emoțiile în această perioada de criză
Numai de bine. Cum îi ajutăm pe copii să accepte schimbarea
Armonie fără furie 30
Armonie fără furie 31
Armonie fără furie 32
Armonie fără furie 33

Disclaimer: Rezultatele pot varia de la persoană la persoană și nu sunt garantate.

Copyright 2015-2023 © Tikaboo România

×

Cart