Dacă ești părinte și ai un copil energic, sau poate chiar doi și nu mai ști ce activități să faci cu el/ei, noi îți propunem peste 99 de activități pentru copii care te vor ajuta nu doar să petreci timp de calitate cu ei, ci și să te distrezi.
Prin ceea ce faci sau nu faci zi de zi cu al tău copil, ai un impact direct și concret în viața lui. Nu e niciodată prea târziu pentru a schimba ceva și a face lucrurile altfel.
Dr. Anthony P. Witham spunea odata despre copii că din punctul lor de vedere cuvântul “dragoste” se scrie de fapt… “T-I-M-P”.
Ce presupune cu adevărat timpul de calitate
În familie, timpul de calitate nu trebuie să coste mult. De fapt, nu e vorba de bani. Este strict despre a petrece timp împreună și a vă bucura de prezența celuilalt.
Copilul tău apreciază timpul petrecut cu tine
Cea mai simplă activitate făcută cu ai noștri copii poate rămâne în memoria lor pe tot parcursul vieții. Renunțând la rutina ta și încercând ceva nou este una dintre cele mai bune modalități de a te angaja în activități distractive pe care le vei privi din nou de-a lungul anilor.
„Copiii nu au nevoie de multe jucării. Cea mai bună jucărie pe care o poate avea un copil este un părinte care să se așeze pe podea și să se joace cu el. – Bruce Perry
Iată cele 99 de activități pentru copii pe care ți le propunem pentru a avea o relație cât mai armonioasă cu ei
-
- Pictați cu degetele
Este o activitate care presupune într-adevăr să va murdăriți, însă este și foarte amuzantă. Pentru a face lucrurile cât mai sigure, puteți să gășiți câteva rețete pentru vopsea comestibilă, care ar fi foarte recomandată, pentru copiii care încă își mai bagă degetele în guriță, se scarpină pe față sau duc manuțele la ochi și atunci este bine să te asiguri că metodă pe care o folosești este sigură și că nu se pot întâmpla accidente.
- Faceți puzzle-uri
Puzzle-urile sunt o activitate cu foarte multe efecte pozitive. Pe lângă faptul că este distractivă și provocatoare pentru copii, îi ajută și în dezvoltarea mai multor procese cognitive și a motricității. Trebuie doar să fii atent/ă să alegi acele puzzle-uri care sunt potrivite vârstei lor.
- Jucați-vă jocuri de rol cu păpușile și jucăriile
Acest joc este mai mult distractiv decât educativ, însă pentru copii această este o distracție pe care o caută des și care îi încânta în mod special.
- Învață-l cifrele și litere prin joacă!
De ce să nu începi de acum să îi transmiți copilului tău că este distractiv să învețe și să acumuleze informații noi? Există diverse materiale ajutătoare, precum cărțile specifice sau abțibildurile cu litere și cu cifre. Dacă aveți și un caiet la îndemână, să lipiți literele sau să le desenați și alături puteți lipi poze cu animăluțe sau obiecte care încep cu litera respectivă sau care ilustrează corect cifra pe care ați lipit-o sau desenat-o.
- Pictați cu degetele
- Faceți un concurs de cuvinte – de ex.cine spune mai multe cuvinte care încep cu litera b,c,d,etc.
- Dansați
Dacă ai suficientă energie și îți dorești că și copilul să o consume pe a lui, atunci puteți apela la această varianta. Alegeți muzică pe care o preferați de obicei și care va face să dansați și petreceți împreună în acest fel până când simțiți că nu mai aveți energie. Este o metodă foarte sănătoasă de a consumă energia și de a face sport în același timp.
- Jucați-vă “Baba-Oarba”
Este un joc care îi amuză foarte mult pe copii și ajung să radă în hohote. Puteți să va legați la ochi pe rând, însă ai grijă la obiectele din casă și asigura-te că spațiul este suficient de sigur pentru a evita eventualele mici accidente de împiedicare, înțepare, ciocnire sau alte lucruri care se pot întâmpla.
- Jucați-vă „De-a v-ați ascunselea” sau „Leapșa”
- Inspirați-vă din cartonașele ,,100 de activități pentru a te conecta cu copilul tău”. Jocul conține 100 de cartonașe cu 100 întrebări, jocuri și activități de pus în practică, fie doar între părinte și copil, fie între toți membrii familiei, având ca scop conectarea emoțională.
Apasă aici → https://tikaboo.ro/100-de-activitati/ și află mai multe despre cum poți crea o relație frumoasă cu al tău copil în doar 15 minute/zi!
- Jucați-vă „Fazan” sau alte jocuri de cuvinte
Este un joc foarte util pentru dezvoltarea vocabularului copilului și poate fi foarte amuzant pentru cei mici. Este important să ții cont de vârstă copilului: să nu îl soliciți mai mult decât poate să facă față și ține cont de faptul că nu știe foarte multe cuvinte. Poți, în schimb, să folosești acest joc pentru a repeta anumite cuvinte despre care știi că le-a învățat de curând sau cu care are anumite dificultăți. Fazan este un joc ideal pentru a face mai plăcute momentele atunci când sunteți la cumpărături, călătoriți, gătiți și nu puteți să va jucați altfel.
- Jucați-vă „Mimă”
- Jocați-vă „Vânătoarea de comori”
Jocul se poate juca cu monede, nasturi sau orice alte obiecte mici și identice. Cum ideal ar fi să folosim obiecte ceva mai curate, putem folosi o mână plină de nasturi din trusa de art&craft.Cum se joacă?Ascunde într-o cameră nasturii în locurile cele mai trăznite după care invită copiii să le găsească. Stabilește un timp alocat jocului, dă-le copiilor câte un pahar de plastic pentru a aduna în el nasturii găsiți și cine găsește cei mai mulți câștigă!
- Jucați-vă „Telefonul fără fir”
Telefonul fără fir este unul dintre cele mai amuzante jocuri pentru copii de 5 ani. Cu cât îl joacă mai mulți copii cu atât jocul este mai distractiv.Cum se joacă?
Copiii stau în șir unul lângă celălalt. Primul îi șopteste REPEDE la ureche următorului copil un cuvânt, pe care nu are voie să îl repete. Acesta șoptește în acelasi mod mai departe cuvântul (sau ce a înțeles) următorului copil și așa mai departe. Ultimul jucător trebuie să spună cu voce tare ce cuvânt a înțeles. Câteodată cuvatul de la final seamănă atât de puțin cu cel spus inițal și de aceea copiii se pot amuza copios.
- Jucați-vă „Ghicește numărul”
Jocul poate fi jucat de către copiii care au învățat să numere.
În funcție de vârsta și de numărul până la care copilul știe să numere, stabiliți un număr maxim. De exemplu până la 10 sau 20, sau chiar 100 sau 1000 pentru copiii ceva mai mari. Primul jucător spune spre exemplu “Mă gândesc la un număr între 0 și 10”. Următorul încearcă să ghicească numărul și dacă nu ghicește primul îi dă indicii de genul “mai mare” sau “mai mic”, până numărul este ghicit și primul spune: AI GHICIT!
- Jucați-vă „Ghicește animalul”
Primul jucător se gândește la un animal iar ceilalți au la dispoziție un număr de întrebări convenit în prealabil (5-10-20 și în funcție de vârstă copiilor) pentru a află despre ce animal este vorba. Se pot da doar răspunsuri cu DA sau NU. Exemple de întrebări: “Trăiește în apă?”, “Are aripi?”, “Are ţepi?”, “Are gâtul lung?”.
- Jucați-vă „Șotron”
- Mergeți împreună la cinema sau vizionați un film acasă!
Din filme și din replicile actorilor, copiii pot învață ce anume înseamnă vocația și cariera, cât de important e să îți păstrezi idealurile în ciuda dificultăților, ce înseamnă durerea, generozitatea, iubirea și prietenia, responsabilitatea și angajamentul, muncă în echipa, despre leadership, dar și lecții despre moralitate.„Filmele nu sunt divertisment. Sunt o modalitate de limbaj și reflecție.”(Peter Greenway)
- Lasă-l să te ‘conducă’ undeva folosind o hartă – acest lucru îl va ajuta să-și creeze rețele neuronale noi, care-l vor ajuta să se orienteze în spațiu mai ușor în viitor.
- Confecționați avioane de hârtie și luați-vă la întrecere!
Aici găsiți tutoriale despre cum să confecționezi din hârtie forme diferite, de genul bărcuța (pe care o puteți apoi pune pe apă și să faceți întrecere, sau puteți să le colorați împreună), mașinuță sau avion sau chestii mai complicate, dacă aveți un copil mai mare și mai priceput.
- Faceți împreună un colier din paste colorate!
- Plantați ceva în grădina/ghiveci: un copăcel, o floare, legume – noi am plantat castraveți, roșii, ceapă, pătrunjel. Sarcina copilului e să ude plantele și mama să le curețe de ierburi uscate și insecte.
- Jucați-vă de-a poștașul
Faceți o gentuță de poștaș din carton, atașându-i o curea confecționată dintr-un cordon vechi. Cu ocazia aceasta puteți împacheta un cadou sau lipi scrisori.
- Scrieți scrisori sau vederi buniclor și prietenilor!
- Mergeți la pescuit (dacă copilul e mai mărișor)
- Faceți marionete din șosete!
E chiar simplu, ai nevoie doar de niște șosete vechi sau desperecheate, de câțiva nasturi pe care să îi lipești pentru ochi și vreo două bucăți de sfoară colorată pentru păr. Sau bagă șosetele una în alta și confecționează astfel mingi moi pe care le puteți aruncă unu în altul.
- Construiți un cort din pături, perne, haine și ce mai aveți la îndemână!
- Petreceți o noapte într-un cort adevărat afară, în grădina, că indienii, faceți un picnic și magia e gata!
- Învață-l cum să facă mici reparații!
Începeți cu sculele de plastic sau lemn speciale pentru copii și apoi cu scule adevărate.
- Spălați mașina împreună!
- Mergeți în vizită la un prieten și invitați apoi pe cineva acasă!
- Aruncați baloane cu apă unu în altul!
- Săriți coarda – o activitate care place și băieților și fetelor.
- Dați-vă în leagăn împreună!
- Lasă-l pe copil să se mai și plictisească!
Da, este în regulă să îl lași să se plictisească pentru că așa va fi nevoit să își folosească creativitatea și imaginația și va descoperi ceea ce îi place să facă. Șansele ca cel mic să își descopere pasiunile și interesele sunt foarte mari în momentele de plictiseală. Atunci când se plictisește, copilul va încerca diverse lucruri până când le va găsi pe acelea care îl fac să se simtă suficient de bine încât să aleagă să le facă în continuare. Dacă vei urmări acest proces, vei observa cum cel mic se descurcă de unul singur și cum își conturează interesele și viitoarele pasiuni.
- Învață-l să tragă cu arcul
La început cumpără din cele de jucărie și după ce învață cum să-l mânuiască și mai crește puțin poți să îl înscri într-un program de tir pentru copii de vârstă lui. Băieții vor fi cu siguranță încântați de acest sport.
- Jucați cărți, în funcție de vârstă copilului!
- Mergeți împreună la grădina botanică!
- Conduceți împreună o mașinuță electrică!
- Lasă-l să-ți pregătească o cafea și lui o ciocolată caldă!
- Faceți împreună figurine din plastilină, lăsăți-vă imaginația sa zburde!
- Jucați popice – se găsesc de cumpărat, sunt din plastic ușor și nu lovesc copilul; sau vă puteți pregăti acasă din sticle goale de plastic: strângeți 6-10 sticle goale de apă, așezați-le în capătul holului sau în sufragerie. Delimitați o linie de start lipind bandă adezivă, luați o minge normală și începeți jocul. Țineți scorul dacă doriți, iar la sfârșit acordați trofeu câștigătorului.
- Mergeți împreună în parcul de distracții!
- Jucați-vă de-a doctorul și pacientul – copiii adoră jocul acesta și se simt responsabili să facă o treaba importantă. Lasă-ți copilul să-ți bandajeze piciorul (sfătuiește-l cum să se ferească de accidente și ce să facă în cazuri de urgență). Lasă-l să te ungă cu o crema „miraculoasă” și să îți dea pastile.
- Mergeți împreună la un muzeu!
- Faceți diverse obiecte din cutii de carton, colorați, decupați!
- Jucați-vă cu tuburile de hârtie igienică
Dacă nu ai aruncat tuburile de hârtie igienică, atunci înseamnă că ai materialele necesare pentru o activitate foarte creativă și distractivă care este pe deasupra și educativă. Copiilor le este stimulată creativitatea și imaginația. Puteți folosi creioane coloare, carioci, lipici, foarfeca și să decupați și să colorați făcând diverse forme. Folosiți și alte cutii goale pe care le aveți pentru a putea crea ceva cât mai divers.
- Înălțați un zmeu și luați-vă la întrecere!
- Jucați-vă de-a bătaia cu pernele!
- Faceți baloane de săpun – e foarte distractiv și relaxant. Baloanele zboară și copilul aleargă după ele să le prindă, cu cât sunt mai multe și mai sus cu atât e distracția mai mare.
- Hrăniți animale la o fermă (dacă aveți prin apropiere) sau păsări de casă (la bunici)!
- Faceți plimbări în parc cu bicicleta/trotineta/skateboard-ul!
- Incropiți o „sperietoare de ciori” pentru agricultură, din haine vechi și câteva bete!
- Cântați la un instrument – sau mai multe, dacă vă țin urechile!
- Gustă și ghicește
Este un joc cu ajutorul căruia ai ocazia să-l convingi pe copil să guste diferite mâncăruri și să ghicească ce este. Alegeți câteva alimente (dulci, sărate, acre) le puneți pe o farfurie, legați copilul la ochi cu o eșarfă și îi dați în gură un produs; el trebuie să ghicească ce este, dacă nu reușește atunci să descrie ce gust are, textura, consistentă și să spună dacă îi place sau nu. Dacă îi place și ghicește corect îl lăsăți să mănânce, dacă nu –va aștepta până când răspunsul e corect. Recompensa este să primească produsul pe care l-a ghicit.
- Inițiați un spectacol de talente – propune-i copilului tău să joace un rol preferat, să se îmbrace conform caracterului ales și tu să ghicești cine este. Apoi inversați rolurile.
- Organizați o vânătoare de ouă de ciocolată sau orice altceva-activitate în care ascunzi în grădină în diferite locuri ouăle de ciocolată, și el trebuie să le găsească.
- Desenați cu creta pe asfalt!
- Jucați-vă jocul „Statuia” – puneți muzică de dans și din când în când opriți muzică, copilul trebuie să stea că o statuie indiferent de poziție atunci când muzică s-a oprit. Cine s-a mișcat iese din joc, ultimul rămas e câștigătorul.
- Faceți excursii în natură – pregătiți împreună sandwich-urile și ce mai aveți nevoie pentru expediție!
- Urmăriți cum crește iarba
Nu chiar asta, dar poți urmări traiectoria insectelor, să le denumești și să-i vorbești copilului despre viața lor și diferitele specii, despre diferențele și asemănările dintre ele. Cere-i și lui să particpe la joc.
- Faceți o prăjitură împreună!
- Ieșiți seara afară pentru a admira și număra stelele
Este ocazia perfectă să-i vorbești copilului despre planete și numele lor.
- Învârtiți cercul în jurul taliei – hula hop – pare ușor dar nu-i chiar așa, cere timp și un pic de practică însă cu siguranță va fi foarte distractiv.
- Faceți împreună Jogging
Poti merge împreună cu al tău copil de dimineata la 30-45 de minute de alergat. Un început perfect pentru o zi mai bună!
- Scobiți un dovleac de Haloween!
- Colorati ouă de Paște!
- Împodobiți bradul de Crăciun!
- Confecționați bijuterii din hârtie sau plastic!
- Jucați basketball – se poate și în casă: alegeți un coș de plastic și faceți o minge din șosete sau folosiți o minge mai mică de plastic și aruncați la coș. Stabiliți o regulă; cine are cele mai multe aruncări la coș din 10 încercări este câștigător.
- Jucați-vă jocul „Ce se ascunde acolo?”
Pentru a juca acest joc pentru copii de 5 ani alege câteva lucruri din casă (cum ar fi castronele, ceșcuțe, lingurițe, diverse jucărioare) și arată-i-le copilului. Alegeți împreună 3-4 obiecte cu care vă veți juca. Întinde-le apoi pe un covoraș sau pe o măsuță.Cum se joacă?
Roagă-l pe copil să închidă ochii, în timp ce tu vei lua, rând, pe rând, câte unul dintre aceste obiecte și le vei ascunde sub un șervetel mare sau sub o față de masă. Întreabă-l ce obiect, din cele pe care le-a văzut anterior, lipsește dintr-un șir. Dacă dorești că micuțul să învețe și mai multe lucruri noi, selectează niște obiecte ce se încadrează într-o anumită categorie. De exemplu, oprește-te la instrumentele muzicale: tamburina, vioara, trompetă etc. Este un joc simplu, dar care va contribui la dezvoltarea memoriei și atenției.
- Găsește perechea
Pentru acest joc vei avea nevoie de două sau mai multe cofraje pentru ouă și de diferite jucării sau obiecte din casă, cel puțin câte 2 din aceeași categorie (2 animăluțe, 2 nasturi, 2 litere/cifre, 2 monede, 2 mașinuțe).Cum se joacă?Într-un cofrag vom pune 2,4 sau 6 obiecte diverse (în funcție de vârstă copilului), în locuri separate. Îi vom arăta copilului conținutul cofragului, după care îl închidem și vom aduce un altul gol. Misiunea sa va fi să caute obiecte identice sau asemănătoare cu cele văzute în primul cofrag și să le pună în cel de-al doilea, având grijă să respecte ordinea din primul.
- Jucați-vă jocul „Zarul fermecat”
Vei avea nevoie de 2 zaruri și pix și hârtie pentru a ține scorul. Pentru a face jocul mai complicat pentru vârste mai mari se poate juca și cu 3 zaruri.Cum se joacă?
Fiecare jucător aruncă câte un zar și cine îl da pe cel mai mare începe jocul. Primul jucător aruncă ambele zaruri și le aranjează în ordine în așa fel încât să formeze cel mai mare număr posibil. Exemplu: dacă aruncă un 2 și un 6, va formă numărul 62. Se notează numărul și urmează rândul următorului jucător. La finalul rundei câștigă cel care a format numărul cel mai mare. Desemnați un câștigător la fiecare rundă. Pentru variație puteți stabili că va câștigă cel care va face numărul cei mai mic.
- Uitați-vă în albumele de famile și povestiți despre momentele surprinse în poze!
- Sortați jucăriile pentru a le dărui altor copii nevoiași!
- Organizați un picnic în mijlocul casei sau la iarbă verde!
- Uită-te sau mergi la meciuri cu el, dacă este pasionat de sporturi. Si, mai ales, dacă știi că ți-ar placea și ție acest lucru. Cere-i să îți explice regulile și vorbește cu el despre sportivii săi preferați.
- Jucați-vă jocul „Ascultă lumea”
Această activitate poate avea loc atât în interior cât și afară. Stați alături de copilul dvs. sau spate-în-spate, și închideți-va ochii. Concentrați-va asupra sunetele din jurul vostru. Ascultați lumea.Se poare auzi zbârnâitul frigiderului, un avion care zboară, lătratul câinilor, muzică din vecini sau un telefon care sună! Spuneți ceea ce auziți. Poate copilul să identifice toate sunetele? Este o metodă bună de relaxare, dar și interesantă.
- Vizionați împreună filmele copilăriei voastre!
- Improvizați un dialog între două personaje dintr-o carte preferată!
- Scrieți o scrisoare de mulțumire cuiva drag!
- Realizați experimente împreună care să îl apropie de domeniul științelor și să îi ofere informații despre cum se fac anumite lucruri ori pentru a înțelege diferitele fenomene. De exemplu, învață-l despre fierberea apei, despre fenomenul de îngheț, evaporarea apei sub presiune, despre plutirea obiectelor pe apă, coacere sau fermentare prin activitățile din bucătărie pe care le realizezi zi de zi. Astfel îl apropii de tine, îl determini să participe la sarcinile casnice și în același timp îl ajuți să descopere cum funcționează lumea din jurul lui.
- Mergeți împreună la bibliotecă!
- Invață-l cum se împăturesc corect hainele!
- Mergi cu el la cumpărături și învață-l cum să combine culorile și hainele
Îi vor prinde bine aceste informații atunci când va crește mai mare. În plus,veți avea ocazia să petreceți câteva ore împreună, doar voi doi.
- Organizați o seară de cinema cu popcorn, limonadă, bomboane pentru vecini, prieteni!
- Faceți împreună Yoga!
- Mergeți la echitație!
- Vizitați locuri noi
Poate fi vorba de castele, locuințele unor oameni celebri sau pur și simplu vizitați împrejurimile orașului vostru. O astfel de ieșire înseamnă un prilej de comunicare și de cunoaștere reciprocă, dar și descoperirea trecutului comunității din care faceți parte. Îl poți lasă pe copil să se implice din ce în ce mai mult în organizarea acestor ieșiri, pentru a-l învață să fie responsabil și pentru a-l învață să fie organizat.
- Faceți împreună Arborele genealogic al familiei!
- Jucați-vă Șah, Lego, Darts!
- Mergeți împreună la Laser Tag
Poate nu este o activitate doar pentru voi doi, pentru că este mult mai distractiv să mergeți la laser tag într-un grup mai mare, dar dacă ai ocazia să participi împreuna cu fiul tău la o asemenea ieșire, nu ezita. Baieții se distrează cel mai bine la laser tag, pentru că îmbină competiția, viteza și abilitatea.
- Realizați un colaj cu animale desenate și decupate din ziare!
- Realizați un album din vacanțe cu pozele preferate!
- Faceți împreună o listă cu dorințe!
- Participați la evenimente
Dacă al tău copil este pasionat de un anumit domeniu, caută să îl surprinzi cu bilete sau invitațîi spre acele evenimente care au legătură cu pasiunea lui. Dacă îi place arta, mergeți împreună la un muzeu sau la o expoziție de pictură. Dacă se arată pasionat de un sport, fii alături de el și încurajează-l nu doar să privească meciurile, ci și să încerce să practice acel sport.
- Faceți ședințe foto
Copiilor le place să facă poze pentru că sunt fascinați de ceea ce poate să facă un aparat foto și mai cu seama să fie ei cei care mânuiesc aparatul. Gândește-te la un loc în care să poți schimbă mai multe ținute și faceți-va cât de multe poze doriți, în poziții și vestimentații cât mai diferite. Un alt fel de proiect foto sau video potrivit copiilor și părinților este cel în care părintele fotografiază copilul în același loc, pe măsură ce crește (o dată pe luna sau pe săptămâna), după câțiva ani rezultând un material foarte frumos în care a surprins schimbările prin care a trecut copilul. Dacă al tău copil e încă mic și crezi că ai răbdare, poți începe un asemenea proiect foto sau video. Rezultatul poate fi înduioșător, iar că dovadă poți vizualiza acest video.
- Faceți un grătar împreună
Lasă-ți copilul să te ajute să pregătești focul. Căutați lemne împreună, tăiați-le împreună. Dintr-o astfel de experiență, copilul poate învață câteva elemente de supraviețuire, dar și informații ce țin de preparatele culinare și modul lor de pregătire.
- Invățați cuvinte noi într-o altă limbă
- Bucurați-vă și prețuiți fiecare moment petrecut împreună!
- Stabiliţi o zi de relaxare
Cu toate aceste activităţi plănuite, copiii vor avea nevoie şi de o pauză. Asigură-te că incluzi în planificare şi nişte zile în care doar vă relaxaţi uitându-vă la filme, ascultând muzică sau citind.
Ți-au plăcut aceste activități pentru copii?
Dacă da, mai avem un bonus de încă 10 activități pentru tine și copiii tăi:
1. Citiți o poveste înainte de culcare – citiți fiecare câte un paragraf, astfel în timp îți vei ajuta copilul să citească cursiv.
2. Gătiți împreună – copiii adoră să se joace cu ustensilele din bucătărie când sunt mici; iar când cresc devin interesați să facă forme din aluat, să-și pună făină pe față, să lingă castronul de la ciocolată/frică.
3. Faceți poze haioase cu nasul murdar de frișcă și coiful de bucătar confecționat din hârtie.
4.Culegeți flori sau frunze din parc, în funcție de sezon.
5. Alergați prin ploaie. Lasă-ți copilul să sară în băltoace, e distractiv iar hainele se spală repede.
6. Pregatiți împreună valiza– copiii învață prin acest joc să fie responsabili și să nu uite nimic acasă. Se poate pregăti o valiză pt papusi…cu haine, mâncare, jucării,etc.
7. Recapitulare la 10 cărți de povești pe care le aveți în bibliotecă
El alege cărțile și spune 5 idei despre fiecare carte în parte.
8. Ziua de răsfăț
În această zi numită „ziua de răsfăț” puteți face împreună cu al vostru copil o baie lungă, cu spumă și săruri colorate (există unele speciale pentru copii), masaj, pedichiură și manichiură spa pentru fetițe, cu ojă specială și tot felul de proceduri pe care le puteți inventa și pe parcurs.
9. Povești „anapoda”
Îl rogi pe copil să decupeze cuvinte din reviste și ziare vechi. Le amesteci apoi bine într-o pălărie, le scoateți împreună la întâmplare și le așezați pe o coală de hârtie, apoi le lipiți exact în ordinea în care le scoateți. Citiți apoi împreună propozițiile rezultate. Se va lăsa cu hohote de râs.
10. Mergeți la cățărat!
Toți copiii au dorința nativă de a cățăra! Fie ca e vorba de copaci, treptele unei scări, gărdulețe sau ansamblurile din locurile de joacă amenajate în parc, copiii se distrează de minune cătărându-se.
Cățăratul oferă copiilor puterea de a-și schimba perspectiva, un sprijin cheie care favorizează curiozitatea naturală, discernământul și gândirea creativă.
Felicitări! Ai ajuns la final!
Ei bine, dacă ai ajuns până aici, înseamnă că acum știi peste 100 de activități pentru copii. Salvează articolul și revino atunhci când rămâneți în pană de idei.
Sunt convinsă că aceste activități vă vor distra pe cinste.
Pe măsură ce cresc, interesele și preocuparile copiilor noștri se schimbă, însă relația cu noi părinții rămâne constantă, dacă știm să ne investim timpul corect.
Distribuie articolul pe Facebook. Astfel vei ajuta și alți părinți să găsească activități minunate pe care să le facă împreună cu copiii lor.
This Post Has 3 Comments
Idei minunate!!!
Foarte bune idei!
Felicitari pentru articol, foarte de folos estr!