Cap 1. Preconcepția

Este foarte important să înțelegem ce este diferit aproape la fiecare individ în funcție de gradul evolutive al părinților lui.

Există cadrul ideal care îi va oferi oricărui copil evoluție accelerată, și aici vorbesc despre toți acei factori care se unesc și ne propulsează în evoluţia noastră. Un astfel de cadru probabil că ai simțit și tu la un moment dat.

Într-o situație sau într-o conjunctură în care lucrurile pur și simplu îți ies de minune sau parcă Universul ține cu tine și ți le oferă exact așa cum ai plănuit. Pentru a atinge o așa excelență avem nevoie ca mai multe detalii să lucreze în armonie.

La fel e și cu evoluția accelerată a unui copil, el are nevoie doar de cadrul ideal pentru evoluție sau, mai bine spus, un creier fără nici o „dilemă“ pentru a învăța rapid și pentru a genera conexiuni extrem de rapide și deschise procesului de învățare continuă.

Cadru ideal este acela în care, conform aceleași piramide a lui Maslow, ni se oferă toate cele necesare satisfacerii celor cinci trepte de nevoi: nevoi fiziologice, siguranță, iubire și apartenență, stimă de sine și, desigur, cadrul optim de dezvoltare.

Oare nu aceasta e datoria și scopul nostru de părinți: să oferim acest cadru ideal ? În cele ce urmează exact acest lucru îl vom face, îți vom oferi informațiile necesare pentru ca tu, în calitate de viitor părinte, să îți oferi acest cadru ideal din toate perspectivele enumerate mai sus. Iar dacă tu vei reuși să satisfaci toate aceste nevoi, noi ne-am făcut treaba foarte bine și suntem mai mult decât mulțumiți.

De fapt, acest material este pentru și despre noi toți, părinții care ne-am depășit condiția primară și chiar ne-am depășit pe noi, înțelegând, în mod conștient de data aceasta, care este locul nostru în procesul de evoluție. Și considerăm această înțelegere conștientă un pas în evoluție de o inestimabilă valoare.

Este poziția din care acționăm în cunoștință de cauză și cu scop declarat de a face cu intenție clară (de această dată) pașii următori pe scara evoluției, depunând o muncă de care vom avea parte cu toții, mai precis, toți membrii implicați în acest proces.

Practic întreaga familie va beneficia de efortul nostrum și cu toții ne vom bucura întreaga viață de rezultatele obținute care nu vor întârzia să apară și să ne ofere acea motivație intrinsecă care este mai presus de noi și care nu are nevoie de atenție deosebită.

Este motivația care ne oferă nouă, zi de zi, motivele necesare să sărim în papuci în fiecare dimineată și să ne scoatem din zona de confort ori de câte ori este necesar cu scopul de a evolua și noi odată cu lecția pe care o predăm. Și asta datorită, desigur, faptului că și noi vom evolua odată cu copilul nostru, evoluția va fi la unison în familie și astfel cu toții avem de câștigat din tot acest proces.

1.1 Îți dorești un copil?!

Dar copilul ce va urma să se nască nu are cum să fie conștient de acest proces evolutiv. În situația dată, conștientizăm cât se poate de clar că informația se află în noi încă din momentul în care se formează corpul nostru din prima celulă și până în momentul nașterii și este evident faptul că, de cele mai multe procese, nu suntem conștienți.

Iar tu ca mamă, ce crezi? Ești conștientă de tot acest proces? Cu siguranță ești conștientă de o parte din acest proces, dar nu de tot, iar în situația dată, tatăl cu atât mai puțin.

Dar copilul ce va urma să se nască nu are cum să fie conștient de acest proces evolutiv. În schimb mamei i se dezvoltă al șaselea simț, intuiția, și știe oarecum ce anume trebuie să facă pentru a oferi cadrul potrivit dezvoltării fătului, dar următoarea întrebare se pune în felul următor: La momentul concepției, știe care este cadrul potrivit?

Răspunsul l-am dat mai devreme și afirm cu tărie că este conștientă datorită informației de a evolua, prezentă în fiecare por din noi și, în consecință, cam toate acțiunile noastre se desfășoară sub acest auspiciu, mai exact, avem roluri clare în viață.

Iar la femei acest rol este mai presus de ele, în fază inconștientă, în sensul că alege masculul alfa în funcție de omul cu care ar vrea să procreeze și o face natural, fără nici un efort, pur și simplu se întâmplă acest proces. De fapt, drumul în viață este generat de această componență esențială – reproducerea.

O parte din mame devin conștiente de tot acest process și încep să își înțeleagă potențialul în viață, care este unul imens ca, de fapt, al oricărui individ de pe această planetă, indiferent de sexul lui. Doar că noi venim cu această informație în ADN-ul nostru care oarecum ne gestionează drumul în viață.

Chiar mai mult de atât, în momentul concepției știm ce urmează să se întâmple, repet nu la nivel conștient, ci subconștient. Știm în sinea noastră care vor fi pașii, ce vom simți, peste ce frici vom avea de trecut șamd.

Nu este o informație nouă, ci îți spun faptul că a nu dori un copil presupune anumite convingeri care provin din trecutul recent sau îndepărtat sau chiar din convingerile unuia dintre părinți.

Tu ești conceput(ă) să te reproduci, așa că rezolvarea sau, mai degrabă, înțelegerea acestui proces este în tine și în trecutul tău! Așa că, în această situație, te îndemn să înțelegi ce anume te determină să nu îți dorești copilul, în cazul în care descoperi acest lucru, pentru că există posibilitatea ca intenția primordială să fie mai puternică decât intenția conștientă!

De fapt, acesta este motivul esențial pentru care avortul a devenit o practică destul de comună în zilele noastre. Pentru că, de multe ori, aceste frici nerostite își spun atât de puternic cuvântul, încât nu lasă loc de a vedea din altă perspectivă.

Din perspectiva vieții. Noi nu suntem neapărat contra acestei practici, ci suntem pentru a conștientiza tot acest proces, cu alte cuvinte ne dorim ca înaintea unui avort, fiecare femeie să aibă parte de informare în această direcție.

Numărul femeilor care au avut un avort este în creștere. Iar aici noi spunem cât se poate de răspicat ce presupune pro-crearea, oarecum tocmai misiunea primită din partea evoluției sau a lui Dumnezeu sau cum vrei tu să îi spui.

Cert este că fiecare copil adus în această lume este un miracol din atât de multe motive, încât cu siguranță, vei constata şi tu acelaşi lucru la momentul potrivit! Așa că te invit să parcurgem în continuare toată această informație, iar până la a desluși aceste răspunsuri trebuie să vorbim și despre acei părinți care nu pot avea copii!

x