Ce le putem spune educatorilor/învățătorilor/profesorilor pentru ca ei să-și poată îndeplini misiunea de dascăli cât mai bine?

Multe elemente contribuie la faptul că elevii îmbrățișează sau nu experiența educațională. Sprijinul familiei, accesul echitabil la educație, conducerea organizată, educatorii angajați și obiectivele educaționale realizabile joacă un rol semnificativ în succesul academic al fiecărui elev.

Studiile continuă să arate că implicarea părinților este un factor important în a ajuta elevii să se angajeze procesul educațional, iar comunicarea părinte-profesor este un aspect cheie al promovării implicării părinților.

profesori

Comunicarea părinte-profesor debutează la începutul unui an școlar și durează până când elevii trec la nivelul următor. Profesorii și părinții vor comunica și vor stabili treptat o relație bazată pe ceea ce au în comun: elevul. Comunicarea părinte-profesor poate avea loc personal, prin stabilirea de întâlniri, prin diverse mijloace de comunicare sau în timpul aducerii sau preluării elevilor de la școală. 

Prin comunicarea regulată cu părinții, profesorii pot împărtăși informații despre progresul și realizările unui elev. Dacă un elev începe să se confrunte cu dificultăți la o anumită materie sau prezintă probleme de comportament, părintele va avea deja o relație cu profesorul, ceea ce ajută la facilitarea colaborării părinte-profesor. Această relație de cooperare îi împuternicește pe părinți să intervină și să sprijine elevul acasă, completând ceea ce face profesorul la școală.

Aici poți citi un articol interesant despre cum să-ți dai seama dacă îi place la școală copilului tău.

În timp ce profesorii sunt experții în educație, nimeni nu-l cunoaște mai bine pe copil decât propriul părinte. Este la fel de important ca un profesor să știe despre anumite aspecte de acasă, ce ar putea influența performanța școlară, cât este de important ca profesorul să comunice părinților despre situația școlară.

Comunicarea în ambele sensuri este esențială pentru dezvoltarea copiilor.

Elevii au rezultate mai bune atunci când părinții și profesorii colaborează. Începutul de an școlar este un moment oportun pentru o discuție cu profesorii copiilor noștri. Nu sunteți siguri de unde să începeți? Veți regăsi mai jos 6 aspecte pe care orice dascăl și-ar dori să le cunoască. Oferindu-i aceste informații, profesorul va înțelege mult mai bine nevoile copilului și va ști să găsească modalitățile cele mai bune pentru dezvoltare unei relații de cooperare cu copilul.

profesori

  1. Probleme de sănătate
    Dacă copilul este diabetic, astmatic, alergic la alune sau are o altă problemă de sănătate, profesorul trebuie să o cunoască. Să nu uităm de sănătatea mintală sau alte afecțiuni ce pot influența comportamentul și puterea de concentrare.

  2. Probleme de familie
    Este necesar ca profesorul să fie informat în legătură cu  orice situație sau schimbare majoră prin care familia trece și poate influența copilul: apariía unui nou membru în familie, divorț, deces în familie, schimbarea locuinței, probleme de sănătate ale unuia din părinți/bunici, etc. Chiar dacă pare că a trecut peste o anumită situație cu bine, este important ca profesorul să știe și să semnaleze orice modificare de comportament.

  3. Trăsături de comportament sau personalitate
    Poate copilul este extrem de timid și este îngrijorat că nu își va putea face noi prieteni la școală. Sau poate preșcolarul vostru a avut o perioadă cu tantrumuri și vă este teamă că acestea s-ar putea să apară și la școală. Este important ca profesorii să cunoască aceste aspecte înainte ca ele să devină o problema la școală.

  4. Puncte tari și puncte slabe
    Poate copilul nostru este un as la matematică, dar îi este rușine să citească cu voce tare. Poate iubește să citească, dar este mai puțin atras de științele exacte. Cunoscând aceste aspect, profesorul va ști cum și unde să insiste pentru a-l putea ajuta să-și îmbunătățească performanța.

  5. Stilul de învățare
    Petrecând câțiva ani învățându-ne copiii, de la oliță, la legat șireturi până la primele poezii, putem sesiza care este stilul lor de învățare. Dacă știm că avem un copil care învață mai bine experimentând sau ascultând instrucțiuni este foarte important să-i oferim și profesorului aceste informații.

    Dacă vrei să aprofundezi aspectul stilurilor de învățare și să afli cum îți poți sprijini copilul în funcție de acesta, îți recomandăm cartea „Copilul tău este un geniu” Aceasta te ajută să crești un copil genial în doar 30 de minute pe zi, ajutându-l să-și dezvolte cele 5 abilități necesare unei dezvoltări armonioase!

  6. Hobby-uri și interese
    Cunoscând aria de interese și pasiunile copilului, profesorului îi va fi mult mai ușor să stabilească conexiuni în clasă. Poate fi de ajutor ca dascălul să știe personajul sau eroul preferat al copilului sau că acesta este un pictor iscusit sau un dansator de excepție.

 

Părinții și profesorii au un scop comun: să faciliteze cea mai bună experiență educațională posibilă pentru elevi. Când părinții și profesorii comunică între ei, sunt capabili să lucreze împreună în direcția acestui obiectiv comun.

Noile tehnologii au făcut ca dialogul dintre familie și școală să fie mult mai eficient și îmbunătățit atât cantitativ, cât calitativ. Părinții și profesorii  pot astfel, căuta oportunități de comunicare unii cu alții, în mod regulat, pentru a se asigura că toți elevii au nevoile fizice, emoționale și intelectuale satisfăcute. Știm că cel mai bune rezultatele școlare apar atunci când fiecare dintre aceste nevoi este satisfăcută.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse