Relația fiului cu tatăl său e extrem de importantă pentru că are un rol major în ceea ce privește felul în care băiatul va deveni în viitor, influențând dezvoltarea și caracterul acestuia, modelul personal pe care îl oferă tatăl fiind unul însemnat. De aceea, e necesar timpul tată-fiu încă de când fiul e mic, dar asta nu înseamnă că atunci când vine vremea adolescenței nu e indicat ca aceștia să aibă momente împreună, să se conecteze, să discute deschis, ci dimpotrivă. Și adolescenții au nevoie de conectare, de timp petrecut împreună cu părinții, de disponibilitate emoțională, afectivă.

Așa că astăzi venim în ajutorul vostru cu 5 activități pe care un tată și un fiu le pot face împreună, pentru a se conecta și a petrece momente frumoase și constructive unul cu celălalt.

1. Faceți sport împreună – e printre acele activități care vă mențin pe amândoi în formă, sănătoși, diminuează stresul.

Nu ar fi distractivă o partidă de fotbal? Sau poate badminton, baschet, volley? Ori poate veți dori să mergeți la alergat sau să vă plimbați cu bicicletele pe un traseu mai lung și mai aventuros? Oricare dintre aceste variante ați alege, cu siguranță veți petrece un timp calitativ împreună.

2. Jucați-vă un board game – garantat va fi distractiv pentru amândoi. 

Căutați un board game potrivit pentru amândoi și jucați-l împreună. Sau puteți să jucați șah, table, remi – chiar dacă nu știți bine regulile, le puteți învăța pe parcurs și vă puteți relaxa deseori jucându-vă ceva care nu numai că vă va apropia, dar e posibil să vă ajute și în ceea ce privește concentrarea și răbdarea.

3. În afara board game-urilor, și jocurile pe calculator, consolă sunt o variantă extrem de atractivă mai ales pentru adolescent.

Nu-i exclus, dragă tată, să te joci câteodată „pe ascuns” diferite jocuri, astfel încât să nu-i dai un exemplu negativ adolescentului tău. Sau poate că știe că te mai joc din când în când și împărtășiți diferite opinii despre jocuri. Sau poate că nu te joci deloc. Cu toate astea, ce ar fi să vă jucați ceva și împreună, chiar dacă ești conștient de efectele negative ale jocurilor pe calculator (mai ales în exces)?

4. Vizionați un film împreună (acasă sau la cinema), mergeți la teatru, participați la un concert.

Acestea sunt activități recreative, activități menite să vă îmbogățească cultura și, nu în ultimul rând, să vă destindă, să vă determine să vă relaxați. Dar, în același timp, sunt și activități care vă apropie, vă amuză. Și chiar vă fac să discutați mai mult, pentru că în urma unei piese de teatru, în urma unui film, aveți ocazia să discutați despre propriile preferințe, despre ceea ce v-a impresionat sau nu, despre personaje, despre felul în care se desfășoară acțiunea.

5. Faceți ceva drăguț pentru mama. 

Fie că gătiți împreună un prânz/o cină pentru mama, fie că îi alegeți amândoi un buchet de flori, fie că planificați o excursie toți trei, ce-ar fi să o faceți pe mama să zâmbească, arătându-i fiului adolescent cât de importante sunt gesturile mărunte pentru a-ți dovedi iubirea necondiționată?

Majoritatea lucrurilor pe care le puteți face împreună (tată-fiu) nu necesită nicio cheltuială materială, dar necesită timp, disponibilitate, dorință de conectare, de apropiere. Discutați împreună, alegeți activitățile potrivite vouă, dar nu uitați cât e de important timpul pe care îl petreceți împreună și profitați de el, întrucât se vor naște niște amintiri cu care o să vă îmbrăcați în vremurile în care dorul distanței și-al lipsei va provoca frig și durere.

De asemenea, vă recomandăm și activități pe care o mamă și o fiică le pot face sau activități pe care o mamă și un fiu pot să le ia în calcul pentru a îmbunătăți și înfrumuseța relația dintre ei.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse