Cu toții tânjim după acele momente de apropiere cu ai noștri copii, care ne topeau inimile. Conectarea este la fel de esențială pentru noi, ca și pentru copiii noștri. Atunci când relația noastră este puternică, este și plină de iubire, așadar  primim cât de mult dăm.

Cercetătorii ne reamintesc că avem nevoie de cinci interacțiuni pozitive pentru fiecare interacțiune negativă pentru a menține o relație sănătoasă. Și din moment ce petrecem atât de mult timp punând limite, certându-i, criticându-i, cicălindu-i și strigând la ei- este important să ne asigurăm că petrecem de cinci ori mai mult timp făcând activități care să ne ajute să păstrăm o legătură pozitivă cu ei.

Dar suntem oameni. Sunt zile când tot ce putem face este să satisfacem nevoile de bază ale copiilor noștri. În unele zile, nu putem face nimic eroic, pur și simplu doar să-i hrănim, să-i îmbăiem, să îi încurajăm și să-i culcăm la o oră rezonabilă – doar ca să repetăm același lucru și ziua următoare.

Singura modalitate de a păstra o legătură puternică cu copiii noștri este de a ne face obiceiuri de conectare zilnice.

Iată 10 modalități care nu necesită timp în plus la programul tău, dar adaugă conexiune – și îți pot schimba viața ție și copilului tău:

1. Empatizează mai mult

Copiii nu au nevoie să fie lăsați mereu să facă doar ce vor, ei au nevoie să se simtă înțeleși. Nu asta ne dorim cu toții?

Indiferent ce spune sau face copilul tău, are un motiv. Chiar și în timpul stabilirii limitelor, încearcă să recunoșți acel motiv. În loc de „Nu-l mai împinge!” întrabă-l „Vrei ca fratele tău să se se dea la o parte ca să poți ajunge la camion? Spune-i: Dă-te la o parte te rog”

2. Spune-i ce poate face, nu ce nu poate face

În loc de „Nu te mai juca cu mingea în casă!” spune-i „Cu mingea ne jucăm doar afară. În interior, poti arunca animalele de pluș în cadă dacă dorești.”

3. Fă-l să râdă în fiecare zi

Râsul schimbă chimia corpului, reducând hormonii de stres, iar copiii devin mai cooperativi și dorm mai bine. De asemenea, cresc hormonii de conecatre, așa că atunci când râzi împreună cu cineva, acest lucru vă va întări relația.

4. Spune Da mai des

Suntem părinți, așa că este nevoie să stabilim limite și să spunem nu, aproape tot parcursul zilei. Așadar, când poți spune da, spune-o. Chiar și atunci când trebuie să spui nu, poți să spui cu energie „Da”?

„Da, este timpul să facem ordine și DA  o să te ajut și DA, dacă ne grăbim, putem citi o poveste suplimentară și DA putem face ceva distractiv și DA te ador pe tine si pe DA ce bien că am avut norocul sa fiu parinte? Da! ”

5. Petrece „timp special” în fiecare zi cu fiecare copil

Dacă vrei să ai o relați puternică și deschisă cu al tău copil, oferă-i iubire fără să-l controlezi, fără să-l condiționezi, fără să ridici tonul, fără să-l cerți. Fiecare copil are nevoie de această expresie tangibilă a dragostei tale.

6. Gestionează-ți mai bine emoțiile

Ne dorim ca ai noștri copii să știe să-și gestioneze emoțiile. Dar cum vor învăța acest lucru dacă noi nu le gestionăm pe ale noastre? Noi suntem modelul lor și vor face ceea ce văd că facem noi, idiferent de ce spunem noi să facă.

7. Evită să folosești telefonul sau tableta atunci când ești cu copilul tău

Mulți copii spun că telefonul părinților lor este cel mai important lucru din viața părinților. Își vor aminti pentru tot restul vieții că ți-ai oprit telefonul când ai fost cu ei.

8. Ieși afară cu copiii tăi și faceți mișcare, jucați-vă

Cercetarile confirmă ceea ce au spus bunicii noștri mai demult. Copiii au într-adevăr nevoie de aer proaspăt zilnic, de verdeață și de mișcare pentru a se detensiona și a se încărca cu energie.

9. Permite-i să-și exprime emoțiile, dar limitează comportamentul

Copii au nevoie de limite. Iar atunci când le permitem să-și exprime emoțiile, copiii învață să le gestioneze mai repede.

Atunci când strigă la tine sau vorbește nepoliticos spune-i: „Trebuie să fii foarte supărat să vorbești în felul acesta. Vrei să vorbim despre asta?”

10. Fii prioritar/ă în viața ta

Atunci când ai grijă de tine poți să-i ajuți și pe ceilalți. Uneori este greu, dar nu este o soluție să te lași mereu pe ultimul loc.

Începe prin a dormi suficient și a vorbi cu tine ca și cu o persoană  pe care o iubești. Monitorizeză-ți starea de bine pe măsură ce trece timpul.

Fă zilnic ceva ce îți aduce bucurie. Vei vedea că starea ta de bine îl va influența și pe al tău copil.

Ofera-i șansa copilului tău să vorbească mai mult despre ceea ce îl deranjează și ceea ce simte. Atunci când discutăm cu copiii și îi ajutăm să își clarifice ideile din mintea lor, stresul se reduce si copilul devine tot mai puțin supărat.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse